Novo Nordisk: Το Ozempic μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα

Novo Nordisk: Το Ozempic μειώνει κατά 20% τον κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με νέα έρευνα
The Novo Nordisk pharmaceutical logo is being displayed on a screen alongside pills and a medical vial with a syringe in this photo illustration, taken in Brussels, Belgium, on December 3, 2023. (Photo by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Το φάρμακο για τον διαβήτη μείωσε τον κίνδυνο θανάτων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά αίτια κατά 29%, σύμφωνα με την έρευνα.

Το Ozempic της Novo Nordisk μείωσε τον κίνδυνο θανάτου σε μια δοκιμή σε ασθενείς με διαβήτη τύπου 2 και χρόνια νεφρική νόσο, γεγονός που υποδηλώνει ότι μπορεί να προσφέρει κάποια πρόσθετα οφέλη σε σχέση με άλλες κατηγορίες φαρμάκων που έχουν εγκριθεί για τη θεραπεία αυτού του πληθυσμού.

Συγκεκριμένα, το φάρμακο για τον διαβήτη μείωσε τον κίνδυνο θανάτων που σχετίζονται με καρδιαγγειακά αίτια κατά 29% και θανάτων από όλες τις αιτίες κατά 20%.

Δεδομένων των παραμέτρων της μελέτης, αυτό σημαίνει ότι σε διάστημα τριών ετών, 39 άτομα θα πρέπει να λάβουν θεραπεία για να αποφευχθεί ένας θάνατος από οποιαδήποτε αιτία, σύμφωνα με τα νέα αποτελέσματα που παρουσιάστηκαν την Παρασκευή σε συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Νεφροπαθών και δημοσιεύθηκαν στο New England Journal of Medicine.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: