Νταβός: Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποσύρεται μετά από 54 χρόνια

Νταβός: Ο πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αποσύρεται μετά από 54 χρόνια
epa11082011 German Klaus Schwab, Founder and Executive Chairman of the World Economic Forum, speaks during a plenary session in the Congress Hall at the 54th annual meeting of the World Economic Forum (WEF) in Davos, Switzerland, 16 January 2024. The meeting brings together entrepreneurs, scientists, corporate and political leaders in Davos under the topic 'Rebuilding Trust' from 15 to 19 January. EPA/GIAN EHRENZELLER
Η αλλαγή του ρόλου του εκκρεμεί προς έγκριση από την ελβετική κυβέρνηση.

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, Κλάους Σβαμπ, θα αποχωρήσει από τον ρόλο του ως επικεφαλής της παγκόσμιας συνάντησης από τότε που την ίδρυσε το 1971.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Semafor, o Σβαμπ ανακοίνωσε τις προθέσεις του σε ένα email προς το προσωπικό την Τρίτη.

Θα αποχωρήσει από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου και θα μεταβεί σε ρόλο μη εκτελεστικού προέδρου, ανέφερε, προσθέτοντας ότι η αλλαγή του ρόλου του εκκρεμεί προς έγκριση από την ελβετική κυβέρνηση, αλλά θα πρέπει να οριστικοποιηθεί πριν από την ετήσια σύνοδο του WEF το 2025.

Ο 86χρονος Σβαμπ είναι συνώνυμος με τον οργανισμό τον οποίο διοικεί για περισσότερα από 50 χρόνια.

Αρχικά γνωστό ως Ευρωπαϊκό Φόρουμ Διοίκησης, οι πρώτες επαναλήψεις της εκδήλωσης συγκέντρωναν πολύ λιγότερους συμμετέχοντες στο Νταβός από τις χιλιάδες που ανεβαίνουν τώρα στην ορεινή ελβετική πόλη.

Τώρα, η ετήσια συνάντηση του WEF στο Νταβός προσελκύει κάθε χρόνο δεκάδες υψηλόβαθμους παγκόσμιους ηγέτες και διευθύνοντες συμβούλους, ενώ το 2024 θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 50 αρχηγοί κρατών, σύμφωνα με τον οργανισμό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: