Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί εξοντώσαμε τον Κασέμ Σουλεϊμανί

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί εξοντώσαμε τον Κασέμ Σουλεϊμανί
epaselect epa07953740 US President Donald J. Trump announces that US special forces have killed ISIS leader Abu Bakr Al Baghdadi during a raid in Syria in the Diplomatic Room of the White House in Washington, DC, USA, 27 October 2019. Iraqi intelligence shared Baghdadi's location with the US led coalition ahead of the raid. Trump said that Baghdadi 'died whimpering, screaming and crying. They should see how he died. He didn’t die a hero. He died a coward.' EPA/JIM LO SCALZO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το tweet του Αμερικανού προέδρου.

«Το Ιράν ποτέ δεν κέρδισε σε πόλεμο και ποτέ δεν έχασε σε διαπραγμάτευση», έγραψε στον λογαριασμό του στο twitter ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να κλιμακώσει την ένταση με την Τεχεράνη, δίνοντας εντολή για την εξόντωση του Ιρανού αντιστρατήγου, Κασέμ Σουλεϊμανί.


Ακριβώς το ίδιο έγραψε σε tweet του στις 29 Ιουλίου.

Ο Κασέμ Σουλεϊμανί, ο διοικητής της Δύναμης Κουντς του Ιράν, σχεδίαζε να σκοτώσει «πολλούς Αμερικανούς», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, σε άλλη ανάρτησή του στο Twitter. «Ο στρατηγός Κασέμ Σουλεϊμανί σκότωσε ή τραυμάτισε σοβαρά χιλιάδες Αμερικανούς σε μεγάλο χρονικό διάστημα και σχεδίαζε να σκοτώσει πολλούς ακόμη», ανέφερε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ πρόσθεσε ότι ο Σουλεϊμανί ευθύνεται για τον θάνατο «χιλιάδων ανθρώπων», συμπεριλαμβανομένου και «μεγάλου αριθμού διαδηλωτών στο ίδιο το Ιράν» και εκτίμησε ότι θα έπρεπε να τον έχουν σκοτώσει «εδώ και χρόνια». Σύμφωνα με τον Τραμπ, «μολονότι το Ιράν δεν θα το παραδεχτεί ποτέ, ο Σουλεϊμανί ήταν μισητός” στη χώρα του και για αυτό οι Ιρανοί «δεν λυπούνται τόσο όσο οι ηγέτες τους θέλει να πιστεύει ο υπόλοιπος κόσμος».

Η Ουάσινγκτον «είναι προσηλωμένη στην αποκλιμάκωση», επέμεινε από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο, συνοδεύοντας με την επωδό αυτήν τα μηνύματα στον λογαριασμό του στο Twitter με τα οποία γνωστοποίησε την σειρά των επαφών που είχε με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας Ντόμινικ Ράαμπ και Χάικο Μαας αντίστοιχα, καθώς και τον υψηλόβαθμο Κινέζο διπλωματικό αξιωματούχο του Πολιτικού Γραφείου Γιανγκ Τζιετσί, μετά την αμερικανική επιχείρηση στην Βαγδάτη για την εξόντωση του Κασέμ Σουλεϊμανί.