Ντόρα Μπακογιάννη: «Δελφινάριο» το ΠΑΣΟΚ – Αυτή είναι η μεγαλύτερη «αμαρτία» στην πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: «Δελφινάριο» το ΠΑΣΟΚ – Αυτή είναι η μεγαλύτερη «αμαρτία» στην πολιτική
H ðñïÝäñïò ôçò ÅðéôñïðÞò ÅèíéêÞò ¢ìõíáò êáé Åîùôåñéêþí ÕðïèÝóåùí ôçò ÂïõëÞò, Íôüñá ÌðáêïãéÜííç ðáñåõñßóêåôáé óôç óõíåäñßáóç ôçò ÅðéôñïðÞò ìå èÝìá: ÅíçìÝñùóç ôùí ìåëþí ôçò ÅðéôñïðÞò áðü ôïí Õðïõñãü Åîùôåñéêþí, ê. Ãåþñãéï Ãåñáðåôñßôç, ãéá èÝìáôá ÌÝóçò ÁíáôïëÞò, óôçí áßèïõóá ôçò Ãåñïõóßáò ôçò ÂïõëÞò, ÁèÞíá, ÔåôÜñôç 31 Éáíïõáñßïõ 2024. ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÁÐÅ-ÌÐÅ/ÃÉÙÑÃÏÓ ÂÉÔÓÁÑÁÓ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Πώς ερμηνεύει το μήνυμα των Ευρωεκλογών για τα κόμματα.

Σε συνέντευξή της στο Mega, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στα ελληνικά κόμματα. Η Μπακογιάννη υπογράμμισε ότι η μεγάλη αποχή των ψηφοφόρων πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Ενώ όλοι δήλωσαν ότι έλαβαν το μήνυμα, μόνο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται να το ερμήνευσε σωστά, σύμφωνα με την ίδια.

Κριτική σε άλλα κόμματα

Η Ντόρα Μπακογιάννη επέκρινε τα άλλα κόμματα για την αδυναμία τους να αντιληφθούν το μήνυμα των εκλογών. Αναφέρθηκε ειδικά στον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας ότι δεν πήρε το μήνυμα, ενώ κατηγόρησε το κόμμα για εσωτερικές διαμάχες. Επίσης, ανέφερε ότι ο κ. Κασσελάκης εστίασε λανθασμένα στην προβολή της προσωπικής του ζωής. «Στα άλλα δύο κόμματα, ο μεν αρχηγός του ΠΑΣΟΚ δεν πήρε κανένα μήνυμα, το πήρανε ένα ατελείωτο Δελφινάριο στο οποίο έχω χάσει τον αριθμό, διότι από ό,τι κατάλαβα τα 3/4 της ΚΟ είναι υποψήφιοι αρχηγοί και μερικοί και απ’ έξω σε περίπτωση που δεν φτάσουν, ο δε κ. Κασσελάκης πήρε το μήνυμα ότι το λάθος του ήταν ότι έδειξε το σπίτι του και ζήτησε συγγνώμη. Όλο αυτό μαζί είναι απογοητευτικό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης

Η Μπακογιάννη τόνισε την ανάγκη για μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις πολιτικές της κυβέρνησης. Ένας από τους στόχους είναι η ενίσχυση της Επιτροπής Ανταγωνισμού με κατάλληλα προσόντα και αμοιβές για τα στελέχη της. Επιπλέον, η κυβέρνηση πρέπει να αντιμετωπίσει το βαθύ κράτος και τις καθυστερήσεις της γραφειοκρατίας, προτείνοντας ευελιξία στην πρόσληψη εξειδικευμένων ανθρώπων.

Ανασχηματισμός

Η Μπακογιάννη σχολίασε και τον πιθανό ανασχηματισμό, λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός αξιολογεί τους υπουργούς με βάση την αποτελεσματικότητα και τις συμπεριφορές τους. Η ίδια θεωρεί ότι η μεγαλύτερη αμαρτία στην πολιτική είναι να χάνεις την επαφή με τον κόσμο και να μην ακούς τα προβλήματά του. Αυτή η συμβουλή της δόθηκε από τον πατέρα της όταν μπήκε στην πολιτική και την ακολουθεί μέχρι σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: