Nvidia – Από την κορύφη στους… ελέγχους: Ο τεχνολογικός γίγαντας υπό διερεύνηση για μονοπωλιακές πρακτικές

Nvidia – Από την κορύφη στους… ελέγχους: Ο τεχνολογικός γίγαντας υπό διερεύνηση για μονοπωλιακές πρακτικές
ANKARA, TURKIYE - NOVEMBER 23: In this photo illustration, Nvidia logo is displayed on a mobile phone screen in front of a computer screen in Ankara, Turkey on November 23, 2023. Ahmet Serdar Eser / Anadolu (Photo by Ahmet Serdar Eser / ANADOLU / Anadolu via AFP) Photo: AFP
Η εταιρεία, η οποία κατέχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς AI τσιπ, τώρα τρέχει να ενισχύσει τις νομικές της ομάδες.

Η Nvidia, η εταιρεία που κυριαρχεί στην αγορά των τσιπ για συστήματα τεχνητής νοημοσύνης, βρέθηκε στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των κρατικών αρχών λόγω της ραγδαίας ανόδου της.

Οι αρχές σε Ε.Ε., Βρετανία και Κίνα εξετάζουν τις πρακτικές της εταιρείας, ενώ το αμερικανικό υπουργείο δικαιοσύνης διερευνά μία από τις τελευταίες εξαγορές της.

Η Nvidia, η οποία κατέχει πάνω από το 90% της παγκόσμιας αγοράς AI τσιπ, τώρα τρέχει να ενισχύσει τις νομικές της ομάδες για να ανταποκριθεί στις έρευνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επιτυχία της Nvidia, που την ανέδειξε ως την τρίτη πολυτιμότερη εταιρεία στον κόσμο, εγείρει ανησυχίες για την επιρροή της στην αγορά.

Οι αρχές ανταγωνισμού διερευνούν αν η εταιρεία ακολουθεί μονοπωλιακές πρακτικές ή αν η επιτυχία της οφείλεται αποκλειστικά στην ποιότητα των προϊόντων της.

Η Nvidia επιμένει ότι λειτουργεί δίκαια και δηλώνει έτοιμη να συνεργαστεί με τις αρχές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: