Ο «Αυτοκράτορας της Πολυτέλειας» Μπερνάρ Αρνό και η συνταγή της επιτυχίας του

Ο «Αυτοκράτορας της Πολυτέλειας» Μπερνάρ Αρνό και η συνταγή της επιτυχίας του
Bernard Arnault, billionaire and chief executive officer of LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton SE, looks on during the inauguration of the LVMH start-up accelerator at Station F technology campus in Paris, France, on Monday, April 9, 2018. The accelerator aims to encourage entrepreneurs who are developing new technologies and services for the luxury industry. Photographer: Marlene Awaad/Bloomberg
Το μυστικό πίσω από την επιτυχία ενός εκ των πλουσιότερων ανθρώπων στον κόσμο.

Κάθε Σάββατο πρωί, ο Μπερνάρ Αρνό, συνοδευόμενος από βοηθούς, σωματοφύλακες και κληρονόμους, αφιερώνει μερικές ώρες για να ελέγξει τους «ναούς της πολυτέλειας», που ο ίδιος έχει δημιουργήσει.

Ο Μπερνάρ Αρνό, επικεφαλής του ομίλου LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton SE, δεν πηγαίνει στα καταστήματα για να ψωνίσει. Με την πολυετή εμπειρία του, εντοπίζει κάθε ανακολουθία που θα μπορούσε να διαταράξει την αύρα χλιδής που έχει κατασκευάσει προσεκτικά, στέλνοντας στη συνέχεια λεπτομερή emails στους συνεργάτες του, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο Αντουάν Αρνό, γιος του και επικεφαλής επικοινωνίας της LVMH, θυμάται τον πατέρα του να σχολιάζει έναν πάγκο σε κατάστημα της Berluti στο Τόκιο. Ο μικρότερος αδελφός του, Αλεξάντρ, ανακαλεί μια πρόσφατη επίσκεψη του πατέρα του στο Ντουμπάι, όπου έκανε σχόλια για κάθε λεπτομέρεια, από τις καρέκλες μέχρι τα παπούτσια των πωλητών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπερνάρ Αρνό, ο οποίος έχει ντύσει από βασιλείς μέχρι supermodels, είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο με καθαρή αξία περίπου 200 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Η μεγάλη ερώτηση, όμως, παραμένει: ποιος θα τον διαδεχθεί; Τα πέντε ενήλικα παιδιά του από δύο γάμους εργάζονται στον όμιλο, με τον ίδιο να δηλώνει ότι ο διάδοχος θα είναι εκείνος που θα αποδείξει τις ικανότητές του.

Ο Αρνό ξεκίνησε την πορεία του από το Ρουμπέ της Γαλλίας, μεγαλώνοντας σε μια οικογένεια επιχειρηματιών. Μετά την αποφοίτησή του από το École Polytechnique, άρχισε να εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση, πραγματοποιώντας την πρώτη του μεγάλη επένδυση στην Christian Dior το 1984. Από τότε, η LVMH, που ίδρυσε το 1987, έχει εξελιχθεί σε έναν από τους μεγαλύτερους και πιο ισχυρούς ομίλους πολυτελείας στον κόσμο.

Ο Μπερνάρ Αρνό πηγαίνει καθημερινά στο γραφείο του από τις 8 π.μ. μέχρι τις 8:30 μ.μ., δηλώνοντας ότι χαίρεται να πηγαίνει στη δουλειά του κάθε πρωί. Η πορεία του από το ταπεινό ξεκίνημα στην πόλη Ρουμπέ έως την κορυφή του κόσμου της πολυτέλειας είναι γεμάτη στρατηγικές κινήσεις και αδιάλειπτη προσοχή στη λεπτομέρεια, εξασφαλίζοντας του μία θέση ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: