Ο ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την Adobe με απώλειες 21 δισ. δολαρίων

Ο ανταγωνισμός στην τεχνητή νοημοσύνη απειλεί την Adobe με απώλειες 21 δισ. δολαρίων
epa03895031 (FILE) The Adobe Systems World Headquarters in San Jose, California, USA, 11 January 2013. Software company Adobe, which makes and sells popular software such as Photoshop and Adobe Acrobat, said 03 October 2013 that hackers had stolen the data and credit card details of 2.9 million customers. In a further blow to the company, the unidentified hackers also stole the source code for a number of Adobe products. EPA/JOHN G. MABANGLO Photo:
Η Adobe έχει επενδύσει σημαντικά στην παραγωγή εικόνων και βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη.

Η πρόβλεψη τριμηνιαίων κερδών της Adobe, κατασκευαστή του Photoshop, προκάλεσε φόβους ότι οι αποδόσεις από την ώθησή της προς τον σχεδιασμό της τεχνητής νοημοσύνης θα αργήσουν περισσότερο να υλοποιηθούν.

Ως μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες λογισμικού παγκοσμίως, η Adobe έχει επενδύσει σημαντικά στην παραγωγή εικόνων και βίντεο με τεχνητή νοημοσύνη για να διατηρήσει την κορυφαία θέση της στον κλάδο του σχεδιαστικού λογισμικού εν μέσω αυξανόμενου ανταγωνισμού από καλά χρηματοδοτημένες νεοφυείς επιχειρήσεις όπως η Stability AI και η Midjourney.

Η εταιρεία προέβλεψε την Πέμπτη έσοδα τέταρτου τριμήνου μεταξύ 5,50 και 5,55 δισ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν 5,61 δισ. δολάρια.

Εξαιρουμένων των στοιχείων, τα κέρδη τριμήνου αναμένεται να διαμορφωθούν μεταξύ 4,63 και 4,68 δολαρίων ανά μετοχή, έναντι εκτιμήσεων για 4,67 δολάρια ανά μετοχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εάν οι τρέχουσες απώλειες διατηρηθούν, η Adobe θα χάσει περισσότερα από 21 δισεκατομμύρια δολάρια σε αξία αγοράς.

.Παρά την καθοδήγηση των εσόδων του τέταρτου τριμήνου κάτω από τις εκτιμήσεις, η Adobe δήλωσε ότι αναμένει να ξεπεράσει τις προσδοκίες της για τα ετήσια καθαρά νέα ετήσια επαναλαμβανόμενα έσοδα (NNARR), σηματοδοτώντας ότι οι εγγραφές συνδρομών της Adobe παραμένουν υγιείς.

«Η Adobe παραμένει σε καλό δρόμο για να επιτύχει ετήσια αύξηση των NNARR του Creative Cloud στο τέταρτο τρίμηνο και είναι μία από τις σπάνιες εταιρείες λογισμικού που αυξάνει τις καθαρές νέες εγγραφές», ανέφεραν οι αναλυτές της JP Morgan σε σημείωμά τους.

Η εταιρεία δήλωσε τον Ιούνιο ότι αναμένει ισχυρή ανάπτυξη στο δεύτερο εξάμηνο του έτους, αλλά η αδύναμη πρόβλεψη δείχνει ότι το περιβάλλον αγορών παραμένει πιεσμένο.

«Πιστεύουμε ότι βραχυπρόθεσμα δεν υπάρχει σαφής καταλύτης για τη μετοχή, εκτός αν η Adobe μπορέσει με κάποιο τρόπο να κάνει καλή δουλειά πείθοντας τους επενδυτές για ισχυρότερη ανάπτυξη το επόμενο έτος», ανέφεραν οι αναλυτές της Bernstein.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com