Ο Bankman-Fried συμφώνησε να πληρώσει στον Tom Brady 55 εκατομμύρια δολάρια για 20 ώρες

Ο Bankman-Fried συμφώνησε να πληρώσει στον Tom Brady 55 εκατομμύρια δολάρια για 20 ώρες
American football quarterback for the Tampa Bay Buccaneers of the National Football League Tom Brady arrives at the Los Angeles Premiere Screening Of Paramount Pictures' '80 For Brady' held at the Regency Village Theatre on January 31, 2023 in Westwood, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Αυτό που ξεκίνησε ως μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία για τον Brady εξελίχθηκε σε φιλία.

Ο ιδρυτής της FTX, Sam Bankman-Fried, είχε πρόσβαση σε μια σειρά από αξιόλογους ανθρώπους της πολιτικής και των επιχειρήσεων, αλλά η πιο στενή του σχέση μπορεί να ήταν στον κόσμο του αθλητισμού.

Παρόλο που ο Bankman-Fried φέρεται να μην ήταν μεγάλος οπαδός των σπορ και προτιμούσε τα βιντεοπαιχνίδια όπως το League of Legends, συμφώνησε σε συνεργασίες με οκταψήφια ποσά με τον Tom Brady και την πρώην σύζυγό του Gisele Bündchen για να χρησιμεύσουν ως «πρεσβευτές» της FTX. Ο Brady, συγκεκριμένα, εμφανίστηκε σε βίντεο στο TikTok, σε εκδηλώσεις και σε διαφημιστικά σποτ που προωθούσαν τον Bankman-Fried και την εταιρεία. Το 2021, ο πρώην παίκτης υπέγραψε επίσης μια συμφωνία υποστήριξης που θα του απέφερε 30 εκατομμύρια δολάρια σχεδόν εξ ολοκλήρου σε μετοχές της FTX, σύμφωνα με τους New York Times.

Στην πραγματικότητα, η σχέση του Bankman-Fried με τον Brady και την Bündchen ξεκίνησε όταν ο SBF φέρεται να συμφώνησε να πληρώσει στον Brady 55 εκατομμύρια δολάρια και στην Bündchen σχεδόν 20 εκατομμύρια δολάρια για 20 ώρες από το χρόνο τους ετησίως σε διάστημα τριών ετών, σύμφωνα με ένα δοκίμιο της Washington Post που προσαρμόστηκε από το νέο βιβλίο του Michael Lewis για την FTX, Going Infinite: The Rise and Fall of a New Tycoon, το οποίο θα κυκλοφορήσει σήμερα. Για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης, σε μία από τις τελευταίες του σεζόν στο NFL ο Brady κέρδισε περίπου 30 εκατομμύρια δολάρια για την απόδοσή του μέσα στο γήπεδο με τους Tampa Bay Buccaneers, σύμφωνα με το Forbes.

Αυτό που ξεκίνησε ως μια πολύ συμφέρουσα συμφωνία για τον Brady εξελίχθηκε σε φιλία, σύμφωνα με τη συνέντευξη του Lewis στο 60 Minutes που προβλήθηκε την Κυριακή. Ο Lewis είπε ότι ο Brady «λάτρευε» τον SBF.

«Νομίζω ότι ο Tom Brady πίστευε ότι ήταν απλά ένα πολύ ενδιαφέρον άτομο. Νομίζω ότι του άρεσε να ακούει τι είχε να πει», δήλωσε ο Lewis.

Και παρόλο που τα ενδιαφέροντα του SBF διέφεραν πολύ από αυτά του επτά φορές νικητή του Super Bowl, τα πήγαινε καλά με τον Brady, πρόσθεσε ο Lewis.

«Του άρεσε πολύ ο Tom Brady. Και ο Sam δεν ήταν, ας πούμε, μεγάλος οπαδός των σπορ, οπότε ήταν αστείο να παρακολουθείς αυτή την αλληλεπίδραση», δήλωσε ο Lewis στο 60 Minutes. «Είναι σαν τον σπασίκλα της τάξης και τον μπεϊζμπολίστα».

Η κατάρρευση της FTX αποτέλεσε σημαντικό πλήγμα για τον Brady από οικονομικής άποψης, καθώς οι μετοχές της εταιρείας που του είχε υποσχεθεί δεν άξιζαν ξαφνικά τίποτα, αλλά επηρεάστηκε και προσωπικά, σύμφωνα με τον Lewis.

«Ο Brady ήταν, νομίζω, συντετριμμένος», δήλωσε ο Lewis στον παρουσιαστή του 60 Minutes, Jon Wertheim. «Και νομίζω ότι καθώς περνούσε ο καιρός και δεν είχε μια πραγματικά καλή εξήγηση για το τι συνέβη – πρέπει να σκέφτηκε: ‘Με ξεγέλασε. Είμαι θυμωμένος. Δεν θέλω να έχω πια καμία σχέση μ’ αυτό».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com