Ο CEO της Amazon καλεί τους τηλεργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο γιατί «πιθανότατα δεν θα τους βγει σε καλό»

Ο CEO της Amazon καλεί τους τηλεργαζόμενους να επιστρέψουν στο γραφείο γιατί «πιθανότατα δεν θα τους βγει σε καλό»
epa10123889 Andy Jassy poses at the Los Angeles premiere of the Amazon Prime Video 'The Lord of The Rings: The Rings of Power' at The Culver Studios in Culver City, Los Angeles County, California, USA, 15 August 2022 (issued 16 August 2022). The series will be released via the internet worldwide on 02 September 2022. EPA/NINA PROMMER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Το σκληρό μήνυμα του διευθύνοντος συμβούλου της Amazon, Andy Jassy, προς τους απομακρυσμένους εργαζόμενους που αρνούνται να επιστρέψουν στο γραφείο: «Πιθανότατα δεν θα σας βγει σε καλό»

Ο διευθύνων σύμβουλος της Amazon, Andy Jassy, φαίνεται να έχει εξαντλήσει την υπομονή του με τους απομακρυσμένους εργαζόμενους που αρνούνται να επιστρέψουν στο γραφείο.

Το ζήτημα της επιστροφής στο γραφείο είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει μερικές από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις στην Αμερική, με εταιρείες από τη Meta μέχρι τη Disney και τα Starbucks να συναντούν δυσκολίες με εργαζομένους που θέλουν να διατηρήσουν την ευελιξία τους από την εποχή της πανδημίας.

Δυστυχώς για τα στελέχη της Amazon, η επιστροφή του προσωπικού στο γραφείο έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη.

Και αφού δέχτηκε τα πάντα, από επικρίσεις μέχρι συλλογή υπογραφών του προσωπικού, φαίνεται ότι το αφεντικό της Amazon έφτασε στα όριά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε μια άτυπη συνάντηση με εργαζομένους νωρίτερα αυτόν τον μήνα, ο Jassy φέρεται να πήγε τα πράγματα στα άκρα, υπονοώντας ότι αν το προσωπικό αρνηθεί να επιστρέψει στα γραφεία του δεν θα έχει θέση στη μισθοδοσία.

«Μπορούμε να διαφωνούμε αλλά να παραμένουμε δεσμευμένοι», δήλωσε ο Jassy σε μια ηχογράφηση που περιήλθε στην κατοχή του Insider. «Και αν δεν μπορείς να διαφωνείς και να δεσμευτείς παράλληλα, το καταλαβαίνω κι αυτό, αλλά μάλλον δεν θα σου βγει σε καλό στην Amazon, επειδή θα επιστρέψουμε στο γραφείο τουλάχιστον τρεις ημέρες την εβδομάδα και δεν είναι σωστό όλοι οι συνάδελφοί μας να είναι τρεις ημέρες την εβδομάδα και άλλοι να αρνούνται να το κάνουν».

Το προσωπικό της Amazon θα μπορούσε να συγχωρεθεί για την απροθυμία του να επιστρέψει στο γραφείο. Τον Σεπτέμβριο του 2022 ο Jassy δήλωσε στο προσωπικό ότι δεν είχε σκοπό να τους ζητήσει να επιστρέψουν στα γραφεία τους.

Είχε προηγηθεί ένα εξίσου χαλαρό μήνυμα τον Οκτώβριο του προηγούμενου έτους, όταν ο Jassy είχε πει ότι οι διευθυντές θα μπορούσαν να αποφασίζουν πόσο συχνά θα ήθελαν οι ομάδες τους να επιστρέφουν στο κτίριο.

Ωστόσο, τον Φεβρουάριο του 2023 – λιγότερο από έξι μήνες αφότου ο Jassy είπε ότι δεν είχε «κανένα σχέδιο» να αναγκάσει τους εργαζομένους να επιστρέψουν – οι υπάλληλοι της Amazon ενημερώθηκαν ότι θα έπρεπε να επιστρέφουν στο γραφείο το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Jassy φέρεται να επανέλαβε μια ρητορική που προέκυψε τους τελευταίους μήνες: Αν δεν συμμορφωθείτε με την επιστροφή στο γραφείο, θα αντιμετωπίσετε τις συνέπειες.

Τον Ιούλιο, το Insider ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι της Amazon θα αναγκάζονταν σε «οικειοθελή παραίτηση» εάν αρνούνταν να επιστρέψουν, εκτός εάν ανήκαν στους λίγους που είχαν λάβει άδεια από την ηγεσία της εταιρείας -που ονομάζεται εσωτερικά ‘S-team’.

Η Amazon δεν απάντησε σε αίτημα του Fortune για σχολιασμό της τελευταίας αυτής εξέλιξης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: 

Πηγή: Fortune.com