Ο CEO της Nvidia δεν απολύει τους υπαλλήλους του. Τους «βασανίζει μέχρι να γίνουν εξαιρετικοί στη δουλειά τους»

Ο CEO της Nvidia δεν απολύει τους υπαλλήλους του. Τους «βασανίζει μέχρι να γίνουν εξαιρετικοί στη δουλειά τους»
epa11385526 Co-founder, president and CEO of Nvidia Corporation, Jensen Huang, presents NVIDIA Blackwell GPU as he delivers his keynote speech ahead of the COMPUTEX 2024 trade show, in Taipei, Taiwan, 02 June 2024. COMPUTEX 2024 will run from 04-07 June 2024. Computex is one of the largest computer and technology trade shows in the world that showcases the latest advancements in computing and information technology, including hardware, software, components, peripherals, and more. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Oι εργαζόμενοι ωστόσο παραμένουν στην εταιρεία λόγω των γενναιόδωρων μισθών.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nvidia, Jensen Huang, δήλωσε ότι είναι απρόθυμος να απολύσει υπαλλήλους, επιλέγοντας αντ ‘αυτού να «τους βασανίσει μέχρι να γίνουν σπουδαίοι» – μια στρατηγική που ισχυρίζεται ότι έχει διαμορφώσει την εταιρεία σε μια από τις πιο πολύτιμες στον κόσμο.

Ο Huang – του οποίου οι υπάλληλοι μπορούν να εργάζονται έως και επτά ημέρες την εβδομάδα, μερικές φορές μέχρι τις 2 π.μ., αλλά φέρεται να μένουν λόγω της πλούσιας αποζημίωσης – είπε ότι η προσέγγισή του προς τους υπαλλήλους ήταν το κλειδί για την επιτυχία της Nvidia, της εταιρείας κατασκευής τσιπ 3,1 τρισεκατομμυρίων δολαρίων της οποίας οι ημιαγωγοί χρησιμοποιούν τεχνολογία τεχνητής νοημοσύνης.

«Όταν απολύεις κάποιον λες, ή οι άλλοι λένε: «δεν έφταιγες εσύ», ή «έκανα τη λάθος επιλογή», ​​ή «υπάρχουν πολύ λίγες δουλειές», δήλωσε ο Χουάνγκ κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τον Ιούνιο όταν ρωτήθηκε γιατί δεν προχωρά σε απολύσεις.

Ο Χουάνγκ θυμήθηκε επίσης την προηγούμενη δουλειά του, όπου καθάριζε τουαλέτες, και εξήγησε την πίστη του στο να δίνει στους εργαζόμενους ευκαιρίες να ανέβουν στον οργανισμό.

«Κάποτε καθάριζα τουαλέτες και τώρα είμαι Διευθύνων Σύμβουλος μιας εταιρείας. Νομίζω ότι μπορείς να μάθεις. Είμαι σίγουρος ότι μπορείς να το μάθεις αυτό», είπε ο Χουάνγκ.

«Και υπάρχουν πολλά πράγματα στη ζωή που πιστεύω ότι μπορείς να μάθεις και απλά πρέπει να σου δοθεί η ευκαιρία να το κάνεις».

Ο Huang, ο 61χρονος του οποίου η καθαρή περιουσία αποτιμάται από τον Bloomberg Billionaires Index στα 111 δισεκατομμύρια δολάρια, είπε ότι «μαθαίνει συνεχώς» από τα 60 άτομα που αναφέρονται απευθείας σε αυτόν.

«Και επομένως δεν μου αρέσει να εγκαταλείπω τους ανθρώπους γιατί πιστεύω ότι μπορούν να βελτιωθούν», πρόσθεσε το αφεντικό της Nvidia.

Ο Χουάνγκ τόνισε επίσης ότι «οι προπονητές που πιστεύουν πραγματικά στην ομάδα τους, τους βασανίζουν για να γίνουν σπουδαίοι».

«Και πολλές φορές, είναι τόσο κοντά, και δεν πρέπει να τα παρατούν. Είναι τόσο κοντά στο μεγαλείο».

Μια ομάδα νυν και πρώην υπαλλήλων της Nvidia είπε στο Bloomberg News ότι οι εργαζόμενοι μένουν στην εταιρεία παρά το γεγονός ότι το περιβάλλον εργασίας της είναι μια χύτρα ταχύτητας που απαιτεί μεγάλες, εξαντλητικές ώρες και συναντήσεις που συχνά καταλήγουν σε φωνές και τσακωμούς.

Ωστόσο, οι εργαζόμενοι καταλήγουν να παραμένουν στην εταιρεία λόγω των γενναιόδωρων μισθών.

Τα δικαιώματα αγοράς μετοχών που απονέμονται στους εργαζόμενους μπορούν να κατοχυρωθούν μόνο μετά από τέσσερα χρόνια – δίνοντάς τους ισχυρό κίνητρο να παραμείνουν.

Από το 2019, η τιμή της μετοχής της Nvidia έχει αυξηθεί κατά περισσότερο από 3.700% — που σημαίνει ότι οι μηχανικοί που εργάζονταν στην εταιρεία από τότε έγιναν πρόσφατα πολυεκατομμυριούχοι.

Πέρυσι, μόλις το 5,3% των εργαζομένων της Nvidia αποχώρησε από την εταιρεία, αν και ο αριθμός μειώθηκε στο μισό αφού η κεφαλαιοποίηση της εταιρείας ξεπέρασε το 1 τρισεκατομμύριο δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: