Ο επικεφαλής VW και Porsche θα συνεχίσει τον διπλό του ρόλο
- 07/03/2025, 13:00
- SHARE

Ο διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen και της Porsche Όλιβερ Μπλούμε δήλωσε ότι ο διπλός ρόλος του στο τιμόνι των δύο εταιρειών δεν επρόκειτο να διαρκέσει για πάντα, αλλά ήταν απαραίτητος για την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης που βρίσκεται σε εξέλιξη στη μάρκα και στον ευρύτερο όμιλο, ανέφερε την Παρασκευή το περιοδικό WirtschaftsWoche.
Η Porsche αντικατέστησε τον οικονομικό διευθυντή και τον επικεφαλής πωλήσεων στα τέλη του περασμένου μήνα, αφού και οι δύο δέχθηκαν έντονη κριτική για τις κακές επιδόσεις της εταιρείας και την αδύναμη τιμή της μετοχής της.
Ο μητρικός της όμιλος Volkswagen βρίσκεται επίσης στη μέση μιας προσπάθειας αναδιάρθρωσης και μείωσης του κόστους για τον εξορθολογισμό των οικονομικών του, ενόψει των φθηνότερων ανταγωνιστών που εισβάλλουν στην Ευρώπη από την Κίνα.
Ο Μπλούμε σκοπεύει να διατηρήσει τον ρόλο του ως επικεφαλής και των δύο εταιρειών, τον οποίο ορισμένοι επενδυτές έχουν επικρίνει από τότε που η Porsche εισήχθη στο χρηματιστήριο τον Σεπτέμβριο του 2022, μόνο μέχρι να ολοκληρωθούν και οι δύο διαδικασίες, ανέφερε η WirtschaftsWoche.
«Ο διπλός μου ρόλος είναι σημαντικός για τα τρέχοντα καθήκοντα, αλλά δεν έχει σχεδιαστεί για να διαρκέσει για πάντα», δήλωσε.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:
- «Βυθίστηκαν» οι βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία, στο -7% για τον Ιανουάριο
- Ο Τραμπ υπέγραψε τη δημιουργία στρατηγικού αποθεματικού bitcoin στις ΗΠΑ
Πηγή: reuters.com