Ο Ερντογάν απασφάλισε κατά του Ισραήλ: «Μια σιωνιστική, τρομοκρατική οργάνωση»

Ο Ερντογάν απασφάλισε κατά του Ισραήλ: «Μια σιωνιστική, τρομοκρατική οργάνωση»
epaselect epa10661235 Turkish President Recep Tayyip Erdogan acknowledges supporters after winning re-election in Turkey's run-off vote, at the Presidential Palace in Ankara, Turkey, 28 May 2023. Erdogan won Turkey's presidential run-off and has been re-elected President, according to Turkey's Supreme Election Council. EPA/NECATI SAVAS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα τον τελευταίο χρόνο ξεπέρασε τους 42.000.

Σε περαιτέρω κλιμάκωση της επιθετικής στάσης της Τουρκίας έναντι του Ισραήλ προχωρά ο Ταγίπ Ερντογάν, εντείνοντας τις βολές του κατά της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου εν μέσω και των συγκρούσεων του Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Μιλώντας σε συνεδρίαση του κυβερνητικού κόμματος της Τουρκίας (AKP), ο Ερντογάν υποστήριξε πως «το Ισραήλ είναι μια σιωνιστική τρομοκρατική οργάνωση».

Παράλληλα, μίλησε για ανάγκη ώστε να διευρυνθεί το έδαφος για διάλογο ώστε να υπάρξει αποκλιμάκωση της έντασης στη Μέση Ανατολή.

Επιπλέον, ο Ερντογάν είπε προς το Ισραήλ ότι η «αυταπάτη της γης της επαγγελίας» θα οδηγήσει τελικά σε μεγάλη απογοήτευση, ήττα. Συμπλήρωσε πως η Ιστορία δεν θα συγχωρήσει ποτέ εκείνους που χειροκροτούν το τέρας» που ευθύνεται για το «αίμα δεκάδων χιλιάδων Παλαιστινίων παιδιών, γυναικών και αμάχων».

Ξεπέρασαν τους 42.000 οι νεκροί στη Γάζα

Εξάλλου, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε την Τετάρτη πως ο αριθμός των νεκρών από τις επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα τον τελευταίο χρόνο ξεπέρασε τους 42.000.

Τουλάχιστον 42.010 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 97.720 έχουν τραυματιστεί σε ισραηλινές στρατιωτικές επιθέσεις στη Γάζα από τις 7 Οκτωβρίου.

Από αυτούς, 45 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 130 τραυματίστηκαν κατά την τελευταία 24ωρη περίοδο αναφοράς, πρόσθεσε το υπουργείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: