Ο «influencer του Θεού»: Το Βατικανό αγιοποιεί τον πρώτο millennial

Ο «influencer του Θεού»: Το Βατικανό αγιοποιεί τον πρώτο millennial
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει την καθολική πίστη.

Ο Πάπας Φραγκίσκος απέδωσε ένα δεύτερο θαύμα σε έναν Ιταλό έφηβο, ο οποίος στη χρησιμοποίησε τις δεξιότητές του στον υπολογιστή για να διαδώσει την καθολική πίστη, ανοίγοντας τον δρόμο για να γίνει ο πρώτος άγιος της γενιάς των millennial.

Ο Κάρλος Ακούτις, ο οποίος πέθανε από λευχαιμία το 2006 σε ηλικία 15 ετών, ήταν ανεπίσημα γνωστός ως «ο influencer του Θεού». Γεννημένος στο Λονδίνο, μεγάλωσε στο Μιλάνο, όπου ανέλαβε τη φροντίδα της ιστοσελίδας της ενορίας του και αργότερα μιας ακαδημίας με έδρα το Βατικανό.

Ο Φραγκίσκος έλαβε την απόφαση κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον επικεφαλής του τμήματος αγιοποίησης του Βατικανού, καρδινάλιο Μαρτσέλο Σεμεράρο, αναφέρεται σε ανακοίνωση την Πέμπτη.

Ο Ακούτις είχε μακαριστεί το 2020 μετά από ένα θαύμα που του αποδόθηκε. Η απόδοση ενός δεύτερου θαύματος σημαίνει ότι μπορεί τώρα να αναχθεί σε άγιο, αλλά το Βατικανό δεν είπε πότε θα συμβεί αυτό.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία διδάσκει ότι μόνο ο Θεός κάνει θαύματα, αλλά ότι οι άγιοι που πιστεύεται ότι βρίσκονται με τον Θεό στον ουρανό μεσολαβούν για λογαριασμό των ανθρώπων που προσεύχονται σε αυτούς. Θαύμα είναι συνήθως η ιατρικά ανεξήγητη θεραπεία ενός ατόμου.

Λόγω του «σημαντικού ρόλου του στον ευαγγελισμό μέσω του διαδικτύου», ο Ακούτις ορίστηκε προστάτης της περσινής Παγκόσμιας Ημέρας Νεολαίας στη Λισαβόνα, δήλωσαν οι διοργανωτές της εκδήλωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com