Ο… κακός ο καιρός της H&M «τρώει» τους στόχους κερδών – Πτώση άνω του 10% στη μετοχή

Ο… κακός ο καιρός της H&M «τρώει» τους στόχους κερδών – Πτώση άνω του 10% στη μετοχή
Έχασε τις προβλέψεις για τα τριμηνιαία κέρδη και προέβλεψε πτώση των πωλήσεων τον Ιούνιo.

Η H&M αμφισβήτησε την Πέμπτη τον στόχο της για το περιθώριο κέρδους για το σύνολο του έτους, αφού έχασε τις προβλέψεις για τα τριμηνιαία κέρδη και προέβλεψε πτώση των πωλήσεων τον Ιούνιo.

Οι πωλήσεις αυτό το μήνα είναι πιθανό να μειωθούν κατά 6% σε τοπικά νομίσματα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, εν μέρει λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σε πολλές αγορές, ανακοίνωσε η σουηδική εταιρεία.

Ο διευθύνων σύμβουλος Ντάνιελ Έρβερ δήλωσε ότι ο όμιλος εξακολουθεί να πιστεύει στον στόχο του για λειτουργικό περιθώριο κέρδους 10% για το 2024, αλλά ότι αυτό έχει γίνει πιο δύσκολο να επιτευχθεί.

«Οι εξωτερικοί παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος αγοράς και τα έσοδα από τις πωλήσεις μας, συμπεριλαμβανομένων των υλικών και των συναλλαγματικών ισοτιμιών, θα έχουν πιο αρνητικό αντίκτυπο από ό,τι περιμέναμε στο δεύτερο εξάμηνο. Η σημαντικότερη προϋπόθεση για την επίτευξη του στόχου μας είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η αύξηση των πωλήσεων το δεύτερο εξάμηνο του έτους σε σύγκριση με την αύξηση του δεύτερου τριμήνου» σημείωσε ο ίδιος.

Στον απόηχο των εξελίξεων, η μετοχή της H&M έφτασε να υποχωρεί έως και 14% στο άνοιγμα της συνεδρίασης της Πέμπτης.

Ο σουηδικός όμιλος αγωνίζεται να κερδίσει πίσω τους πελάτες του, με τον πυρήνα των καταναλωτών που έχουν συνείδηση του κόστους να είναι απρόθυμοι να ξοδέψουν, καθώς ο πληθωρισμός έφαγε την αγοραστική του δύναμη.

Η H&M ανακοίνωσε ότι οι καθαρές πωλήσεις στο δεύτερο τρίμηνο Μαρτίου-Μαΐου αυξήθηκαν κατά 3% σε τοπικά νομίσματα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, με αύξηση σε όλες τις ομάδες πελατών και θετική τάση σε όλες τις περιοχές.

Τα λειτουργικά κέρδη ανήλθαν σε 7,1 δισεκατομμύρια σουηδικές κορόνες (672,5 εκατομμύρια δολάρια), αυξημένα από 4,74 δισεκατομμύρια ένα χρόνο νωρίτερα, αλλά κάτω από τη μέση πρόβλεψη των 7,37 δισεκατομμυρίων σε δημοσκόπηση της LSEG μεταξύ αναλυτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com