Κασσελάκης: Δεν παραιτούμαι ακόμη κι αν χάσω με 20 μονάδες τις ευρωεκλογές

Κασσελάκης: Δεν παραιτούμαι ακόμη κι αν χάσω με 20 μονάδες τις ευρωεκλογές
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης μιλάει στο κλείσιμο της 2ης μέρας της συνεδρίασης της ΚΕ του κόμματος σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη μεγάλη ήττα του κόμματος του από τη ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

Την ώρα που στην Αθήνα τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ «έβραζαν» με τον Στέφανο Κασσελάκη στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και καθώς αναμένεται η έναρξη του έκτακτου Συνεδρίου του κόμματος, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εμφανίστηκε βέβαιος για την επικράτηση του απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη στις ευρωεκλογές του Ιουνίου.

Μιλώντας στην εκδήλωση «Η σύγχρονη Αριστερά για μια προοδευτική διακυβέρνηση» του London School of Economics (LSE), ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη μεγάλη ήττα του κόμματος του από τη ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές.

«Ξυπνήσαμε στις 21 Μαΐου σε αυτό το σοκαριστικό (αποτέλεσμα) ότι ξαφνικά από εκεί που θεωρούσαμε πως είχαμε πολλές πιθανότητες να γίνουμε κυβέρνηση, αντ΄ αυτού χάνουμε με 20 μονάδες. 20 μονάδες σημαίνει πως η χώρα δεν σε αναγνωρίζει ως κυβερνών κόμμα. Γιατί ο Αλέξης υπήρξε πολύ δημοφιλής, δεν υπάρχουν σκάνδαλα συνδεδεμένα με το όνομά του, είναι ένας πραγματικά υπέροχος άνθρωπος, με αξιόλογες ηγετικές ικανότητες συνολικά. Και έτσι το ερώτημα είναι γιατί ο κόσμος δεν εμπιστεύτηκε τον ΣΥΡΙΖΑ;».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εν συνεχεία, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θέλησε να προβάλει σιγουριά για νίκη του κόμματος του και επί του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ευρωπαϊκές κάλπες του Ιουνίου.

«Νομίζω ότι μπορούμε εύκολα να βγούμε δεύτεροι, νομίζω ότι μπορούμε να εκπλήξουμε τη χώρα» είπε και συμπλήρωσε:

«Δεν εκλέχθηκα για να είμαι πρώτος στις δημοσκοπήσεις ένα μήνα μετά την εκλογή μου στην προεδρία (του κόμματος. Θα νικήσω τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Θα νικήσουμε τον Κυριάκο Μητσοτάκη γιατί δημιουργήσαμε μία νέα εναλλακτική, είμαστε στη σωστή πλευρά της ιστορίας» πρόσθεσε.

Παράλληλα έστειλε και ένα ξεκάθαρο μήνυμα και προς το εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οταν σε ερώτηση που δέχθηκε για το αν παραιτηθεί σε περίπτωση που στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ χάσει με διαφορά 20 μονάδων, ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε «όχι».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: