Έρευνα: Τα πιο περίεργα αιτήματα που έχουν αντιμετωπίσει ξενοδόχοι σε όλο τον κόσμο

Έρευνα: Τα πιο περίεργα αιτήματα που έχουν αντιμετωπίσει ξενοδόχοι σε όλο τον κόσμο
epa06901187 The top of Emirates Palace luxury hotel is illuminated on the occasion of the Chinese President visit to UAE, in Abu Dhabi, United Arab Emirates on 20 July 2018. Chinese president HE Xi Jinping and his wife Chinese first lady Peng Liyuan are on a 3 days official visit to UAE. EPA/ALI HAIDER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Απίθανες ιστορίες με ασυνήθιστα αιτήματα και... ξεχασμένα αντικείμενα πολλών εκατομμυρίων δολαρίων.

Του Jason Ma

Μπαινοβγαίνουμε στα ξενοδοχεία χωρίς να ξέρουμε τι συμβαίνει σε όλα τα δωμάτια. Αλλά τώρα έχουμε μερικές ενδείξεις – και κάποιες από αυτές προκαλούν έκπληξη.

Μια έρευνα από την Hotels.com ανέδειξε τα πιο περίεργα αιτήματα και υπηρεσίες στα συνεργαζόμενα ξενοδοχεία, δείχνοντας το πού μπορεί να φτάσει το προσωπικό ενός ξενοδοχείου για να ικανοποιηθούν οι επισκέπτες.

«Ζητώντας από τα ξενοδοχεία να αποκαλύψουν τα μυστικά πίσω από τις πιο αξέχαστες απαιτήσεις επισκεπτών τους, ανακαλύψαμε ότι αυτές οι απαιτήσεις έχουν πραγματικά εμπνεύσει υπηρεσίες που είναι διαθέσιμες στους επισκέπτες σήμερα» αναφέρει η Melanie Fish, αντιπρόεδρος παγκόσμιων δημοσίων σχέσεων της Hotels.com, σε μια ανακοίνωση σχετικά με την έκθεση “Hotel Room Insights Report“.

Για παράδειγμα, οι πιο περίεργες παραγγελίες της υπηρεσίας δωματίου (room service) περιλαμβάνουν μια μπανιέρα γεμάτη εμφιαλωμένο νερό «ώστε ένα παιδί να μπορέσει να κάνει μπάνιο στο πιο καθαρό νερό», ένα χοτ-ντογκ με χαβιάρι, 4 κιλά μπανάνες, και ένα προσαρμοσμένο μενού για κατοικίδιο χωρίς αλλεργιογόνα όπως η γλουτένη και τα γαλακτοκομικά.

Εντωμεταξύ, τα κρυφά προνόμια περιλαμβάνουν υπηρεσίες …κλασικής κιθάρας για επισκέπτες που θέλουν να παίξουν στα δωμάτιά τους και υπηρεσίες κατοικίδιων ζώων, όπως πρόσβαση σε κορυφαίους καλλωπιστές και έναν βελονιστή «για αγχωμένα κατοικίδια».

Παραδείγματα αντικειμένων που έμειναν πίσω αποκαλύπτουν επίσης τι ήθελαν οι επισκέπτες – και τι έκανε το προσωπικό του ξενοδοχείου για να τους βοηθήσει.

Ας πούμε, σε ένα δωμάτιο βρέθηκε μια σαύρα, η οποία επεστράφη στον ιδιοκτήτη της. Άλλοι επισκέπτες άφησαν επίσης πίσω τους γύψινες προτομές, ένα ελαστικό αυτοκινήτου και σωλήνες κατασκευής. Και στα πιο ακριβά πράγματα που ξέχασαν οι επισκέπτες συγκαταλέγονται ένα ρολόι 6 εκατομμυρίων δολαρίων και μια τσάντα Birkin.

«Κάποιοι εργαζόμενοι σε ξενοδοχεία δεν διστάζουν να φτάσουν στα άκρα για να επανενώσουν τους επισκέπτες με τα υπάρχοντά τους», αναφέρει η έκθεση της Hotels.com. «Ένας …ήρωας οδήγησε 100 χιλιόμετρα για να επιστρέψει ένα διαβατήριο, ένας άλλος έσπευσε στο λιμάνι για να παραδώσει ένα αντικείμενο πριν αναχωρήσει το κρουαζιερόπλοιο, και ένας τρίτος υπάλληλος ξενοδοχείου έκανε ολόκληρο ταξίδι για να πάει σε ένα εμπορικό κέντρο και να αντικαταστήσει το χαμένο αρκουδάκι ενός νεαρού επισκέπτη».

Ορισμένα πολυτελή ξενοδοχεία έχουν ανέβει επίπεδο με άλλους τρόπους, όπως επενδύοντας περισσότερα χρήματα σε merchandise, καθώς το να φοράς επώνυμα αξεσουάρ ξενοδοχείων έχει αναδειχθεί σε μια ιδιαιτέρως hot μόδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg τον περασμένο μήνα.

Για παράδειγμα, η αλυσίδα Aman πουλά μια τσάντα με μονόγραμμα αξίας 2.700 δολαρίων, η Mandarin Oriental προσφέρει μια τσάντα από βαμβάκι και δέρμα για 166 δολάρια, και το Hotel Eden στη Ρώμη πουλά μια χειροποίητη κίτρινη πάνινη τσάντα για 500 δολάρια.

«Το ξενοδοχειακό merchandise είναι σύμβολο στάτους για πολλούς ανθρώπους, εφόσον βέβαια το συγκεκριμένο ξενοδοχείο θεωρείται ως ένας πολυτελής προορισμός», ανέφερε στο Bloomberg η Leora Lanz, αναπληρώτρια καθηγήτρια στη Σχολή Διοίκησης Μονάδων Φιλοξενίας του Πανεπιστημίου της Βοστώνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com