Ο Μαρκ Κιούμπαν αποκαλύπτει την ερώτηση που τον έκανε να αγαπήσει τη γυναίκα του

Ο Μαρκ Κιούμπαν αποκαλύπτει την ερώτηση που τον έκανε να αγαπήσει τη γυναίκα του
epa11199304 US billionaire Mark Cuban walks outside the West Wing following meetings at the White House in Washington, DC, USA, 04 March 2024. EPA/MICHAEL REYNOLDS Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Η στιγμή που ένα μπέργκερ έκλεψε την καρδιά του Μαρκ Κιούμπαν.

Η αγάπη μπορεί να μετρηθεί με πολλούς τρόπους. Για τον Mark Cuban, ήταν όλα θέμα ενός απλού μπιφτεκιού από 100% βοδινό κρέας USDA.

Όταν ο Cuban παντρεύτηκε τη γυναίκα του, Tiffany Stewart, ήταν δισεκατομμυριούχος περίπου τρία χρόνια, και όπως αποκάλυψε την περασμένη εβδομάδα στο podcast “Club Shay Shay”, είχε μία ερώτηση για εκείνη πριν παντρευτούν: Θα πήγαινε μαζί του στο White Castle;

«Θα πάμε στο White Castle, και αν πραγματικά με αγαπάς, θα φας ένα μπέργκερ από το White Castle», είπε ο Cuban, 66 ετών. «Και το έκανε».

Το ζευγάρι γνωρίστηκε το 1997, επτά χρόνια αφού ο Cuban πούλησε την startup λογισμικού του, MicroSolutions, στην CompuServe για 6 εκατομμύρια δολάρια. Έγινε δισεκατομμυριούχος το 1999, πουλώντας τη δεύτερη εταιρεία του, Broadcast.com, στη Yahoo για 5,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε συμφωνία με μετοχές.

Αλλά ο Cuban δεν ήταν πάντα πλούσιος: Μεγάλωσε στο Πίτσμπουργκ σε μία εργατική οικογένεια, όπου ο πατέρας του έβγαζε το πολύ 40.000 δολάρια το χρόνο ταπετσάροντας αυτοκίνητα. Η μητέρα του έκανε «περίεργες δουλειές» για να τα βγάλει πέρα, είπε. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο της Ιντιάνα, όπου τα White Castles ήταν «παντού», πρόσθεσε.

Το να μοιραστεί εκείνο το κομμάτι της πρώιμης ζωής του με την Stewart πιθανότατα ενίσχυσε την εμπιστοσύνη μεταξύ τους, λέει ο Robert Wickham, ειδικός στις σχέσεις και αναπληρωτής καθηγητής ψυχολογικών επιστημών στο Πανεπιστήμιο της Βόρειας Αριζόνα.

Το να ρωτήσεις τον σύντροφό σου αν θα πάει μαζί σου στο White Castle δεν είναι μονόδρομος προς την αληθινή αγάπη — οποιοσδήποτε θα μπορούσε να δεχτεί να φάει ένα μπέργκερ — αλλά η σχέση τους πιθανόν επωφελήθηκε από την αντίδραση της Stewart, λέει ο Wickham.

«[Ο Cuban] σκέφτεται, ‘Εντάξει, αυτό το άτομο είναι μαζί μου για μένα. Θέλει να με γνωρίσει καλύτερα,’» λέει ο Wickham στο CNBC Make It. «Είναι μαζί για τους σωστούς λόγους».

Είκοσι δύο χρόνια και τρία παιδιά αργότερα, ο Cuban και η Stewart είναι ακόμα παντρεμένοι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας «ενάρετος κύκλος» ειλικρίνειας και αυθεντικότητας

Στα πρώτα στάδια μιας ρομαντικής σχέσης, οι σύντροφοι ψάχνουν για σημάδια αυθεντικότητας για να αξιολογήσουν την αξιοπιστία του άλλου, λέει ο Wickham. Είναι προάγγελος μιας πιο ικανοποιητικής, οικείας σχέσης, όπως δείχνει η έρευνά του.

«Η ειλικρίνεια σε μια σχέση, από την αρχή κιόλας, τείνει να διευκολύνει την αυθεντική ανάπτυξη οικειότητας, εμπιστοσύνης και όλων των καλών στοιχείων που συνιστούν τις ικανοποιητικές σχέσεις,» λέει ο Wickham.

Αν πλαισιώσεις μια ερώτηση όπως αυτή του Cuban ως δοκιμασία, ίσως να μη φτάσεις πολύ μακριά: το να «δοκιμάζεις» τον σύντροφό σου δεν είναι ακριβώς η επιτομή της ειλικρίνειας ή της ευαλωτότητας.

Αλλά αν μοιραστείς ένα απρόσμενο ή σημαντικό κομμάτι της ζωής σου με κάποιον που νοιάζεσαι, και αυτός ανταποκριθεί, ίσως να είσαι στο σωστό δρόμο. Όσο πιο ανοιχτός και ευάλωτος είσαι με τον σύντροφό σου, τόσο περισσότερο μπορείς να ενισχύσεις έναν θετικό κύκλο εμπιστοσύνης και οικειότητας, λέει ο Wickham.

«Τροφοδοτεί έναν ενάρετο κύκλο, όπου δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, τίποτα μυστικό σχετικά με τα κίνητρά σου ή με το τι συμβαίνει, όλα είναι πάνω στο τραπέζι,» λέει.

Η συμβουλή αυτή εκτείνεται πέρα από τις ρομαντικές σχέσεις: Η δημιουργία εμπιστοσύνης μέσω της αυθεντικότητας μπορεί να οδηγήσει σε πιο επιτυχημένες φιλίες και επαγγελματικές σχέσεις, λέει ο Wickham. Αν ο διευθυντής σου σε εμπιστεύεται, μπορεί να σου αναθέσει σημαντικές εργασίες πιο ελεύθερα, για παράδειγμα.

«Πολλά απ’ όσα συμβαίνουν βασίζονται στην εμπιστοσύνη και τις σχέσεις,» λέει ο Wickham. «Η αυθεντικότητα είναι γενικά κάτι καλό.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: