Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας ετοιμάζεται να λάβει δάνειο – «μαμούθ» ύψους 3,5 δισ. δολαρίων

Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας ετοιμάζεται να λάβει δάνειο – «μαμούθ» ύψους 3,5 δισ. δολαρίων
Adani Logo seen on Mobile with Indian Rupee and US Dollars with Adani logo seen on screen with stock graph, on 2 February 2023 in Brussels, Belgium. (Photo illustration by Jonathan Raa/NurPhoto) (Photo by Jonathan Raa / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα μετά από την κόντρα με το αμερικανικό Hindenburg Research.

Ο όμιλος Adani, του Γκαουτάμ Αντάνι που θεωρείται ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Ασίας, βρίσκεται σε συζητήσεις με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση του χρέους που ανέλαβε για να χρηματοδοτήσει την εξαγορά της Ambuja Cements.

Οι τράπεζες είναι πιθανό να αναχρηματοδοτήσουν συνολικά 3,5 δισ. δολάρια, σύμφωνα με πληροφορίες του Bloomberg. Η Adani θα αποπληρώσει τουλάχιστον 300 εκατομμύρια δολάρια από την αρχική διευκόλυνση που έχει επιτευχθεί για την εξαγορά της Ambuja, ανέφεραν άτομα με γνώση του θέματος.

Σημειώνεται πως ο όμιλος του Αντάνι βρίσκεται εδώ και μήνες σε συζητήσεις με τράπεζες για την αναχρηματοδότηση έως και 3,8 δισ. δολαρίων σε χρέος που έχει αναλάβει για την εξαγορά της Ambuja.

Το Bloomberg υποστηρίζει πως οι DBS Group , First Abu Dhabi Bank, Mizuho Financial Group , Mitsubishi UFJ Financial και Sumitomo Mitsui θα μπορούσαν να διαθέσουν από 400 εκατ. δολάρια για το δάνειο, ενώ άλλες τράπεζες θα μπορούσαν να συνεισφέρουν με μικρότερα ποσά.

Οι συζητήσεις δεν έχουν ακόμα «κλειδώσει» και οι όροι του deal μπορούν να αλλάξουν, προσθέτει το Bloomberg. Εφόσον προκύψει συμφωνία, θα πρόκειται για το 4ο μεγαλύτερο δάνειο που εγκρίνεται στην περιοχή της Ασίας (εκτός της Ιαπωνίας) εντός του 2023.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι οι προχωρημένες συζητήσεις αποτελούν σημάδι επιστροφής στην κανονικότητα για τον Adani Group, στον απόηχο των δυσκολιών που προκάλεσε η κόντρα του με το αμερικανικό Hindenburg Research, με κατηγορίες προς τις επιχειρήσεις του Αντάνι για κακοδιαχείριση κεφαλαίων. Η πλευρά του Αντάνι έχει αρνηθεί τις κατηγορίες, οι οποίες έφτασαν να ζημιώνουν τη κεφαλαιοποίηση του ομίλου έως και κατά 150 δισ. δολάρια.

Σημειώνεται πως ο όμιλος έχει ήδη «μαζέψει» 12,5 δισ. ινδικών ρουπιών από εκδόσεις ομολόγων στις οποίες προχώρησε τον Ιούλιο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com