Ο πόλεμος «ταιριάζει» στην Lockheed Martin – Πάνω από 18 δισ. δολάρια τα έσοδα πωλήσεων

Ο πόλεμος «ταιριάζει» στην Lockheed Martin – Πάνω από 18 δισ. δολάρια τα έσοδα πωλήσεων
Το F-35 της Lockheed είναι το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα στον κόσμο και συνεισφέρει περίπου το 30% των εσόδων της εταιρείας.

Πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών διαμορφώθηκαν τα κέρδη και τα έσοδα της Lockheed Martin για το δεύτερο τρίμηνο του 2024, με την αμερικανική εταιρεία να ωφελείται από την ισχυρή ζήτηση για τα μαχητικά αεροσκάφη και τους πυραύλους της.

Η εταιρεία κέρδη 6,85 δολαρίων ανά μετοχή έναντι εκτίμησης των αναλυτών που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του LSEG για 6,46 δολάρια ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα πωλήσεων έφτασαν τα 18,12 δισ. δολάρια, αυξημένα 8,5% σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2023 και ενώ οι αναλυτές ανέμεναν μια μέτρηση στα 17,04 δισ. δολάρια.

Οι ΗΠΑ επανέλαβαν τις παραδόσεις των F-35 μετά από μια πολύμηνη παύση λόγω καθυστερήσεων στην αναβάθμιση του λογισμικού του.

Η Lockheed αναβαθμίζει τα αεροσκάφη στο πλαίσιο του προγράμματος Technology Refresh 3 (TR-3), που δίνει στα F-35 καλύτερες οθόνες και επεξεργαστική ισχύ.

Η επανέναρξη των παραδόσεων περιλαμβάνει ημιτελή αναβάθμιση του λογισμικού και το Πεντάγωνο θα παρακρατήσει κάποια πληρωμή, οι λεπτομέρειες της οποίας είναι άγνωστες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι υπόλοιπες βελτιώσεις.

Το F-35 της Lockheed είναι το μεγαλύτερο αμυντικό πρόγραμμα στον κόσμο και συνεισφέρει περίπου το 30% των εσόδων της εταιρείας.

«Το F-35 παραμένει κορυφαία προτεραιότητα και πρόσφατα παραδώσαμε το πρώτο αεροσκάφος με διαμόρφωση TR-3 στον πελάτη και αναμένουμε παραδόσεις για το 2024, ώστε να καλύψουμε το αναμενόμενο εύρος των 75-110 F-35» δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος Τζιμ Τάικλετ.

Το TR-3 περιλαμβάνει βελτιώσεις τόσο σε υλικό όσο και σε λογισμικό και θεωρείται πυλώνας μιας ευρύτερης αναβάθμισης του stealth αεροσκάφους, γνωστής ως Block 4.

Οι βελτιώσεις «είναι κρίσιμα βήματα για να διασφαλιστεί ότι το F-35 παραμένει το πιο προηγμένο μαχητικό αεροσκάφος στον κόσμο και ο βασικός κόμβος εναέριου οχήματος στην κοινή αρχιτεκτονική όλων των τομέων του Υπουργείου Άμυνας» σημείωσε ο Τάικλετ.

Η Lockheed, ωστόσο, δεν αναμένει ότι το πλήρες πακέτο τεχνολογικής ανανέωσης θα είναι έτοιμο για μήνες.

Εκτιμά ότι οι πωλήσεις του 2024 θα κυμανθούν μεταξύ 70,5 και 71,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, έναντι 68,5 έως 70 δισεκατομμυρίων δολαρίων που προβλέπονταν νωρίτερα.

Η εταιρεία επωφελήθηκε επίσης από την πρόσθετη χρηματοδότηση ύψους 95 δισεκατομμυρίων δολαρίων, η οποία περιλαμβάνει βοήθεια για την Ουκρανία και το Ισραήλ, που εγκρίθηκε από το Κογκρέσο.

Οι μάχες στην Ουκρανία και το Ισραήλ έχουν καταναλώσει μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών, συμπεριλαμβανομένων των αναχαιτιστικών συστημάτων αεράμυνας Patriot που κατασκευάζει η Lockheed και χρησιμοποιούνται για την κατάρριψη εισερχόμενων εχθρικών πυραύλων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com