Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας

Ο Πούτιν δεν σκοπεύει να μιλήσει με τον Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας
In this pool photograph distributed by Russia's state agency Sputnik, Russian President Vladimir Putin gives an interview to TV host and Director General of Rossiya Segodnya (RIA Novosti) news agency Dmitry Kiselyov (not pictured) at the Kremlin in Moscow on March 12, 2024. (Photo by Gavriil GRIGOROV / POOL / AFP) Photo: AFP
Το Κρεμλίνο δήλωσε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δεν επικοινώνησε με τον Ντόναλντ Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ρεπουμπλικανού υποψηφίου για την προεδρία των ΗΠΑ το Σαββατοκύριακο και δεν σκοπεύει να το κάνει.

Ερωτηθείς εάν τα μέτρα ασφαλείας γύρω από τον Πούτιν θα ενισχυθούν τώρα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ δήλωσε ότι ο Ρώσος ηγέτης απολαμβάνει ήδη το κατάλληλο επίπεδο προστασίας.

«Η ασφάλεια είναι ήδη ενισχυμένη για προφανείς λόγους, ανεξάρτητα από τα περιστατικά. Μπορούμε μόνο να επαναλάβουμε ότι η ασφάλεια του αρχηγού του κράτους παρέχεται στο κατάλληλο επίπεδο, όλα τα απαραίτητα γίνονται λαμβάνοντας υπόψη τη διεθνή κλιμάκωση των εντάσεων γενικά» ανέφερε ο Πεσκόφ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Κρεμλίνο δήλωσε την Κυριακή ότι δεν πιστεύει ότι η αμερικανική κυβέρνηση ευθύνεται για την απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ το Σάββατο, αλλά την κατηγόρησε ότι δημιούργησε μια ατμόσφαιρα που προκάλεσε την επίθεση.

Ο Τραμπ πυροβολήθηκε στο αυτί κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στην Πενσιλβάνια μετά από ένα μεγάλο κενό ασφαλείας.

Ο Πούτιν δεν έχει ακόμη σχολιάσει δημοσίως το θέμα.Τα σχόλια του Πεσκόφ απηχούν εκείνα ορισμένων Ρεπουμπλικανών συμμάχων του Τραμπ, οι οποίοι επέρριψαν αμέσως την ευθύνη στον Μπάιντεν.

«Μετά από πολυάριθμες προσπάθειες να απομακρυνθεί ο υποψήφιος Τραμπ από την πολιτική σκηνή -χρησιμοποιώντας πρώτα νομικά εργαλεία, τα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, προσπάθειες πολιτικής απαξίωσης και συμβιβασμού του υποψηφίου- ήταν προφανές σε όλους τους εξωτερικούς παρατηρητές ότι η ζωή του βρισκόταν σε κίνδυνο» δήλωσε ο Πεσκόφ την Κυριακή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com