Ο Πούτιν μίλησε για «αποχρώσεις» ειρηνευτικών σχεδίων στον πόλεμο με την Ουκρανία

Ο Πούτιν μίλησε για «αποχρώσεις» ειρηνευτικών σχεδίων στον πόλεμο με την Ουκρανία
epa11187972 Russian President Vladimir Putin enters a hall for his annual address to the Federal Assembly at the Gostiny Dvor conference center in Moscow, Russia, 29 February 2024. About 1,200 people, including lawmakers of Russia’s two-chamber parliament, Government members, heads of the Constitutional and Supreme court, and regional governors, were invited to attend the event. EPA/SERGEI ILNITSKY Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Ρώσος πρόεδρος υποδέχθηκε τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας, Βίκτορ Όρμπαν στο Κρεμλίνο.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε την Παρασκευή στον Ούγγρο πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν ότι είναι έτοιμος να συζητήσει τις «αποχρώσεις» των ειρηνευτικών προτάσεων για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην Ουκρανία.

Ο Πούτιν, ο οποίος υποδέχθηκε τον Όρμπαν στο Κρεμλίνο, δήλωσε ότι είναι έτοιμος να ακούσει τη θέση του Ούγγρου ηγέτη για την Ουκρανία και να ενημερωθεί από τον Όρμπαν για τις απόψεις άλλων ευρωπαίων εταίρων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Ελπίζω ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάξουμε απόψεις για την οικοδόμηση διμερών σχέσεων σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση και, φυσικά, να μιλήσουμε για τις προοπτικές εξέλιξης της μεγαλύτερης ευρωπαϊκής κρίσης, εννοώ προς την ουκρανική κατεύθυνση», είπε ο Πούτιν στον Όρμπαν.

Ο Πούτιν, ο οποίος σημείωσε ότι η Ουγγαρία ασκεί επί του παρόντος την εκ περιτροπής προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έκανε τα σχόλια αυτά πριν από τις συνομιλίες στο Κρεμλίνο μεταξύ των δύο ηγετών.

Ο Πούτιν δήλωσε τον περασμένο μήνα ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία, τον οποίο η Μόσχα αποκαλεί ειδική στρατιωτική επιχείρηση, μόνο εάν το Κίεβο συμφωνούσε να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο τεσσάρων επαρχιών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που το Κίεβο απέρριψε γρήγορα ως ισοδύναμα με παράδοση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com