Ο ρόλος του Project & Construction Manager, με τη ματιά της ANICON

Ο ρόλος του Project & Construction Manager, με τη ματιά της ANICON
Με διεθνή εμπειρία κάτω από τις πιο απαιτητικές συνθήκες, οι άνθρωποι της ANICON θέτουν πολύ ψηλά τον πήχη και αποδεικνύουν την αξία τους στην πράξη.

H οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας, η οποία χαρακτηρίζεται από την έντονη ροή άµεσων ξένων επενδύσεων στους τοµείς των κατασκευών και των ακινήτων, αποτελεί ένα καθοριστικό στοιχείο στον επαναπροσδιορισµό του οικονοµικού τοπίου της χώρας. Η ANICON διαδραµατίζει ενεργό ρόλο σε αυτήν τη µεταµόρφωση, λαµβάνοντας υπόψη τόσο τη στρατηγική τοποθεσία της Ελλάδας όσο και το σταθερό νοµικό και οικονοµικό πλαίσιο που απολαµβάνουν τα µέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Εµβληµατικά έργα και επενδύσεις υποδοµών από παγκόσµιες εταιρείες αναδεικνύουν την αυξηµένη εµπιστοσύνη στις δυνατότητες της ελληνικής αγοράς.

Εν µέσω αυτής της δυναµικής ανάπτυξης, η σηµασία του project και construction management στις κατασκευές αναδεικνύεται ως πιο κρίσιµη από ποτέ. Η ANICON υιοθετεί µια συστηµατική προσέγγιση στη διαχείριση των έργων, διασφαλίζοντας την έγκαιρη ολοκλήρωσή τους εντός των απαιτήσεων και κανονισµών που αφορούν στον προγραµµατισµό και στη διαχείριση κόστους, σε συνδυασµό µε τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις, τη χρήση σύγχρονων τεχνολογιών, τη διασφάλιση ποιότητας και ασφάλειας στο έργο, µε στόχο να παρέχονται υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Υπό την καθοδήγηση του ιδρυτή της και πολιτικού µηχανικού Αννίβα Βασιλόπουλου, η ANICON έχει αναλάβει πολυάριθµα έργα ως project & construction manager, όπως όταν ενήργησε ως τεχνικός εκπρόσωπος της Ousia Hospitality Platform, της πλατφόρµας φιλοξενίας της Goldman Sachs Asset Management µε έδρα στην Αθήνα, στη φάση του Τεχνικού Ελέγχου / Εποπτείας σε µία από τις µεγαλύτερες επενδύσεις ξενοδοχειακών ακινήτων που έχουν πραγµατοποιηθεί ποτέ στην Ελλάδα, και στη συνέχεια σε συνεργασία µε την AECOM, στο ίδιο έργο, διενήργησε ως project & construction manager για την αναδιαµόρφωση και πλήρη αναβάθµιση των τριών εµβληµατικών ξενοδοχείων στη Χαλκιδική (Athos Palace, Pallini Beach και Theophano Imperial Palace). To έργο αυτό, στρατηγικής επενδυτικής σηµασίας, µε δυναµικότητα 1.150 δωµατίων, στο σύνολο των 74.126 τ.µ. των κτιρίων του, βρίσκεται σε οικόπεδο έκτασης 145.597 τ.µ. κατά µήκος 585 µ. ακτογραµµής, και αναδεικνύει ένα νέο σηµείο αναφοράς στον κλάδο του τουρισµού. Η βιωσιµότητα βρίσκεται στο επίκεντρο αυτής της προσπάθειας, έχοντας στόχο την επίτευξη της πιστοποίησης Leed και την εφαρµογή στρατηγικής Net Zero.

Ένα επίσης σηµαντικό έργο στο οποίο η ANICON είναι ο project & construction manager αφορά ένα από τα πιο εµβληµατικά κτίρια της Αθήνας στο Μετς. Πρόκειται για ένα πολύ σηµαντικό έργο ανακατασκευής, το οποίο ανήκει στο χαρτοφυλάκιο της Noval Property και έχει συνολικό εµβαδόν 4.321 τ.µ. Πραγµατοποιούνται νέες δοµικές παρεµβάσεις, υλοποιούνται ηλεκτροµηχανολογικές εγκαταστάσεις και νέες εσωτερικές διαρρυθµίσεις, µετατρέποντας το κτίριο σε ένα έργο υψηλής ποιότητας και τεχνολογίας που θα φιλοξενεί χώρους κατοικιών και γραφείων. Η κατασκευή θα συµµορφώνεται µε τα τελευταία πρότυπα αειφόρου ανάπτυξης, µε στόχο να διακριθεί µε τη Χρυσή Πιστοποίηση Leed. Επιπλέον, η ANICON είναι και ο project & construction manager για δύο νεόδµητα ξενοδοχειακά συγκρότηµατα στις Κυκλάδες, τα οποία θα ολοκληρωθούν το 2026, µε προϋπολογισµό άνω των 40 εκατ. ευρώ.

Οι συνεργασίες της ANICON αντανακλούν την οραματική στρατηγική της στην εφαρμογή παγκόσμιων βέλτιστων αρχών επιτυχούς παράδοσης των έργων.

Προετοιμασμένοι για τα νέα δεδομένα

Η ANICON αφουγκράζεται και παρακολουθεί τις αναπτυξιακές τάσεις και ανάγκες στη σύγχρονη εποχή των κατασκευών, όπως την αύξηση των κατασκευαστικών έργων λόγω των επενδύσεων σε υποδοµές και τουριστικές εγκαταστάσεις, καθώς και την ανάγκη ενίσχυσης των έξυπνων πόλεων και των «πράσινων» κατασκευών. Την ίδια στιγµή µένει ενήµερη ως προς τις ρυθµιστικές αλλαγές που απαιτούν την προσαρµογή στις νέες απαιτήσεις των ευρωπαϊκών και εθνικών κανονισµών, την εφαρµογή νέων προτύπων για τη βιωσιµότητα και την ασφάλεια των κατασκευών, καθώς και βασικά καθήκοντα και ευθύνες. Επιπλέον, η ANICON ενηµερώνεται σταθερά σε ό,τι αφορά τη βιωσιµότητα και τις «πράσινες» κατασκευές, οδηγώντας την προώθηση των «πράσινων» κτιρίων και της ανανεώσιµης ενέργειας, καθώς και την υιοθέτηση των αρχών της κυκλικής οικονοµίας στις κατασκευές.

Στρατηγικές συνεργασίες με διεθνές αποτύπωμα

Σήµερα η ANICON διευρύνει τον κύκλο εργασιών της µέσω συµφωνηµένων στρατηγικών συνεργασιών µε παγκόσµιες εταιρείες στον αντίστοιχο κλάδο, ενισχύοντας την ικανότητα παράδοσης έργων στην Ευρώπη και την Ασία, σηµειώνοντας σηµαντική ανάπτυξη και προοπτικές για νέα δυναµικά έργα. Στο σύνολό τους, οι συνεργασίες της ANICON αντανακλούν την οραµατική στρατηγική της στην εφαρµογή παγκόσµιων βέλτιστων πρακτικών και την προσαρµογή τους στις ελληνικές συνθήκες, βελτιώνοντας την αποδοτικότητα και την αποτελεσµατικότητα των διαδικασιών διαχείρισης έργων.

Δέσμευση της ANICON είναι να προσφέρει αποτελέσματα και να ικανοποιεί τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Δυναμική ομάδα με παγκόσμια εμπειρία

Στον πυρήνα της ANICON βρίσκονται ο ιδρυτής της Αννίβας Βασιλόπουλος, ο Martin Hirko µε πάνω από 40 χρόνια εµπειρίας ως senior director στον χώρο των κατασκευών και η Ειρήνη Ρωµανού, πολιτικός µηχανικός µε πάνω από 33 χρόνια τεχνογνωσίας στη διαχείριση και τη µελέτη τεχνικών έργων. O Αννίβας Βασιλόπουλος έχει εξελίξει την εµπειρία του σε σηµαντικού µεγέθους έργα, υψηλού προφίλ, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως στο Κέντρο Πολιτισµού Ίδρυµα Σταύρος Νιάρχος, στη νέα πρεσβεία της Αυστραλίας στην Ταϊλάνδη, στο Hari Hotel στο Χονγκ Κονγκ, στο Grand Prix της Formula 1 στη Σιγκαπούρη και αλλού. Σήµερα στην ANICON απασχολούνται 28 µηχανικοί και ένα δίκτυο εξωτερικών εξειδικευµένων και έµπειρων συνεργατών. Συνολικά η οµάδα των µηχανικών της ANICON διαθέτει δεκαετίες εµπειρίας, µε τους ανθρώπους της να έχουν εργαστεί σε µεγάλα και σύνθετα έργα µε επιτυχία και εξαιρετικά αποτελέσµατα. Οι µηχανικοί της έχουν ηγηθεί της διαχείρισης πολλών τεχνικών έργων, τα οποία ολοκληρώθηκαν µε εξαιρετική ποιότητα εντός χρονοδιαγράµµατος και προϋπολογισµού, θέτοντας πάντα ως στόχο την ικανοποίηση του πελάτη. Η εξειδίκευσή τους σε πολλούς τοµείς του κλάδου τους τους επιτρέπει να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες.

Ως project & construction managers, η ANICON, µέσω της οµαδικής προσέγγισης και των ισχυρών συνεργασιών, διασφαλίζει την επιτυχή ολοκλήρωση κάθε έργου, τώρα και στο µέλλον. Δέσµευση της ANICON είναι να προσφέρει αποτελέσµατα και να ικανοποιεί τις ανάγκες, τις προσδοκίες και τις απαιτήσεις των πελατών της.

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.