Ο Σάμι Φάις συγχωνεύει δύο εταιρείες με το βλέμμα στο real estate

Ο Σάμι Φάις συγχωνεύει δύο εταιρείες με το βλέμμα στο real estate
Photo: pixabay.com
Κύριος σκοπός της συγχώνευσης είναι η εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Τομέας ΑΕ

Στη συγχώνευση δύο εταιρειών, συμφερόντων της οικογένειας Φάις, προχωρά ο Σάμι Φάις. H Unlimited Sport απορροφά την Τομέας Α.Ε. με στόχο την επέκταση στα επενδυτικά ακίνητα τα οποία έχουν στην κατοχή τους.

Όμως δεν είναι αυτός ο μόνος λόγος. Κύριος σκοπός της συγχώνευσης είναι η εκμετάλλευση του χαρτοφυλακίου ακινήτων της Τομέας ΑΕ και οι οικονομίες κλίμακας που θα επιτευχθούν όσον αφορά τη διαχείριση των ακινήτων. Επιπρόσθετα, η Τομέας από την 01.01.2022 έχει σταματήσει το μεγαλύτερο μέρος της δραστηριότητάς της με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αντεπεξέλθει στην αποπληρωμή των δανείων και των εξόδων της σε ικανοποιητικό βαθμό.

Μέσω της συγχώνευσης, θα επιτευχθεί η αναδιάρθρωση που απαιτείται ώστε να μειωθούν τα λειτουργικά κόστη, να ομαλοποιηθούν οι αποπληρωμές των δανείων και να αποφευχθεί το δυσμενές σενάριο της μη συνέχισης της δραστηριότητας για την Τομέας ΑΕ. Επίσης επιδιώκεται η μετάβαση της Τομέας σε ένα νέο επιχειρηματικό μοντέλο, το οποίο θα μεγιστοποιεί την αξία των μετοχών μέσα από την ενίσχυση των επαναλαμβανόμενων εσόδων και του EBITDA, τη δημιουργία σταθερών ταμειακών ροών, τη διαφοροποίηση της δραστηριότητας και την επίτευξη στρατηγικών συνεργειών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σχετικές αποφάσεις έλαβαν στις 26 Ιουνίου τα διοικητικά συμβούλια των δύο εταιρειών, ενώ οι τελικές αποφάσεις για την έγκριση της συγχώνευσης θα ληφθούν από τις Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων των συγχωνευόμενων εταιρειών.

Το μετοχικό κεφάλαιο της Unlimited Sport ανέρχεται σε 4,7 εκατ. ευρώ και της Τομέας σε 20,135 εκατ. ευρώ και οι της πρώτης θα ανταλλάξουν τις παλαιές τους μετοχές με νέες με σχέση ανταλλαγής 5,21738511 ήτοι για τις 4.700.000 μετοχές των 1 ευρώ, θα λάβουν 24.521.710 νέες μετοχές του 1 ευρώ της εταιρείας, αναλογικά.

Συνέπεια των ανωτέρω το μετοχικό κεφάλαιο της Unlimited Sport μετά τη συγχώνευση θα ανέλθει σε 24.835.000 ευρώ ενώ οι παλιές μετοχές και των δύο εταιρειών ακυρώνονται.

Από την επομένη της ημέρας του Ισολογισμού βάσει του οποίου θα γίνει η συγχώνευση- απορρόφηση, δηλαδή, από την 1η Ιανουαρίου 2023 μέχρι την ημέρα της ολοκλήρωσης της συγχώνευσης, οι πράξεις και οι εν γένει συναλλαγές που θα γίνουν από την απορροφώμενη εταιρεία, δηλαδή η Τομέας A.E., θεωρούνται ότι έγιναν και διενεργούνται για λογαριασμό της απορροφώσας Unlimited Sport και θα ενσωματωθούν στα βιβλία της συγκεντρωτικά με μία εγγραφή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αξία των ακινήτων της Τομέας εκτιμάται στα 6,085 εκατ. ευρώ ενώ το σύνολο του ενεργητικού της είναι στα 8,035 εκατ. ευρώ. Το υπόλοιπο των ομολογιακών δανείων της εταιρείας, στις 31 Δεκεμβρίου του 2022 ήταν στα 5,536 εκατ. ευρώ με το σύνολο των υποχρεώσεων να ανέρχεται στα 9,29 εκατ. ευρώ.

Σε ό,τι αφορά τα ακίνητα η Τομέας διαθέτει γήπεδο συνολικής επιφανείας 16.293,35 τ.μ., με τις οικοδομές του που βρίσκεται στην κτηματική περιφέρεια του Δήμου Μεταμόρφωσης Αττικής. Επίσης ένα αγροτεμάχιο άρτιο κι οικοδομήσιμο, συνολικής επιφάνειας 6.375,31 τ.μ., εκτός του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης και εκτός ζώνης, εντός ΓΠΣ και εντός του ΒΙΟΠΑ Παιανίας, της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Παιανίας που βρίσκεται σε απόσταση 200 μέτρων περίπου από τη Λεωφόρο Μαρκοπούλου.

Και ένα ακόμη αγροτεμάχιο άρτιο κι οικοδομήσιμο με τις οικοδομές του, εκτός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του Δήμου Λαυρεωτικής, εντός της βιομηχανικής περιοχής (ΒΙ.ΠΑ.) Λαυρίου στη θέση «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» της κτηματικής περιφέρειας του Δήμου Λαυρίου, επιφάνειας 20.123 τ.μ.