Ο Τομ Χανκς έχει δίκιο: τα 35 ίσως είναι η πιο δύσκολη ηλικία

Ο Τομ Χανκς έχει δίκιο: τα 35 ίσως είναι η πιο δύσκολη ηλικία
epa11271590 Tom Hanks attends 'An Unforgettable Evening' gala benefiting the Women’s Cancer Research Fund at the Beverly Wilshire Hotel in Beverly Hills, California, USA, 10 April 2024.  EPA/ALLISON DINNER Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Καθώς ο Τομ Χανκς αναλογίζεται τη ζωή και την καριέρα του, τα 35 ξεχωρίζουν ως η πιο δύσκολη ηλικία.

της Chloe Berger

Μιλώντας στο Entertainment Tonight για τη νέα του ταινία Here [Εδώ], όπου έπαιξε πολλές ηλικίες, ο Τομ Χανκς σημείωσε ότι «το πιο δύσκολο για εμάς ήταν όταν παίζαμε τα 35».

Είναι η στιγμή που ο μεταβολισμός σου σταματά, η βαρύτητα αρχίζει να σε ‘γκρεμίζει’, τα οστά σου αρχίζουν να φθείρονται», είπε ο Χανκς, ο οποίος είναι τώρα 68 ετών. Οι ειδικοί που μίλησαν στο Fortune λένε ότι ο Χανκς δεν είναι ο μόνος που θεωρεί ότι τα μέσα της δεκαετίας των τριάντα είναι δύσκολη ηλικία.

Χωρίς να είναι ούτε νέοι ούτε γέροι, τα άτομα γύρω στα τριάντα μπορεί να βιώνουν μια μικρή δυσκολία με οικονομικές και οικογενειακές ευθύνες. Πολλοί 35χρονοι μπορεί να αισθάνονται ότι τα όνειρά τους συγκρούονται με την πραγματικότητα. Οι οικονομικές πιέσεις εντείνονται και η συνταξιοδότηση μπορεί να φαίνεται μακριά σύμφωνα με τον Douglas Boneparth, πιστοποιημένο οικονομικό σχεδιαστή και ιδρυτή της Bone Fide Wealth.

«Η ηλικία των 35 μπορεί να παρουσιάζει προκλήσεις, επειδή είναι συχνά μια μεταβατική περίοδος όπου οι προσδοκίες συναντούν την πραγματικότητα», λέει ο Boneparth, ο οποίος ειδικεύεται στα οικονομικά των millennials.

Οι συχνές μεταβάσεις της ζωής μπορεί να προσθέσουν πίεση.

«Είναι περίπου η εποχή που οι άνθρωποι μπορεί να αρχίσουν να κάνουν οικογένειες, να αγοράσουν ένα σπίτι και ακόμα περισσότερα… η ‘ενηλικίωση’ τους χτυπάει απότομα», λέει η Vicki Salemi, ειδικός σταδιοδρομίας στη Monster. «Είναι σημαντικό να παραμείνετε θετικοί, να έχετε ένα σχέδιο, να μιλάτε με ανθρώπους, να δικτυώνεστε, για να διαχειριστείτε αυτές τις αλλαγές και να προχωρήσετε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έχοντας ζήσει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα ώστε να έχουν σημειώσει κάποια πρόοδο, αλλά όχι αρκετό ώστε να φτάσουν σε ένα σημείο πλήρους ισχύος, πολλοί εργαζόμενοι στα μέσα της ηλικίας των 30 μπορεί να αισθάνονται σαν να βιώνουν μια μικρή αποτυχία.

Οι millennials είναι οι λιγότερο ικανοποιημένοι από τις δουλειές τους, σύμφωνα με έρευνα του Forbes σε περισσότερους από 1.000 εργαζομένους στις ΗΠΑ. Δεν είναι περίεργο, δεδομένου ότι πολλοί από αυτούς είναι μεσαία στελέχη, μια θέση που είναι γνωστή για τη δημιουργία μεγάλων επιπέδων άγχους. Τα εν λόγω στελέχη ανέφεραν πρόσφατα ακόμη υψηλότερα επίπεδα επαγγελματικής εξουθένωσης δεδομένου του ρόλου τους να μεταφέρουν τις εντολές της διοίκησης και διάφορους άλλους μεταβαλλόμενους πολιτισμικούς κανόνες στην ομάδα τους.

«Στην ηλικία των 35 ετών, πολλοί επαγγελματίες πρέπει να βρουν ισορροπία μεταξύ της εξέλιξης της σταδιοδρομίας τους και των αυξανόμενων ευθυνών στην εργασία, συχνά αντιμετωπίζοντας πίεση για να επιτύχουν ηγετικούς ρόλους ή να στραφούν προς μακροπρόθεσμους στόχους σταδιοδρομίας», προσθέτει ο Dan Schawbel, ειδικός στο χώρο εργασίας και διευθύνων συνεργάτης της Workplace Intelligence.

Πολλοί μπορεί να έχουν φτάσει σε οριακό σημείο, όπου συνειδητοποιούν ότι θέλουν να αλλάξουν πορεία, σημειώνει ο Boneparth.

Και αυτή η συνήθως δύσκολη περίοδος φαίνεται να πλήττει τους millennials ακόμη πιο σκληρά. Συχνά χρεωμένοι με φοιτητικά δάνεια και αντιμέτωποι με την ύφεση, οι νέοι ενήλικες αυτής της γενιάς δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά την αγορά ενός σπιτιού και βρίσκονται να ανταγωνίζονται με τους ‘baby boomers’ που έχουν άφθονα μετρητά. Η οικοδόμηση πλούτου αποδεικνύεται δύσκολη, καθώς το 70% των δανειοληπτών της Gen Z και οι millennials φοιτητές ανέφεραν στην Bankrate ότι έχουν αναβάλει τη λήψη σημαντικών οικονομικών αποφάσεων λόγω των δανείων τους.

Οι millennials έχουν αντέξει, πετυχαίνοντας κέρδη παρά τις αντιξοότητες. Αλλά εξακολουθούν να είναι αγχωμένοι καθώς προσπαθούν να «κουμαντάρουν» τις δαπάνες για το μέλλον, την οικοδόμηση πλούτου και τον οικογενειακό προγραμματισμό. «Οικονομικά, είναι η εποχή που τα μεγάλα έξοδα της ζωής, όπως η ιδιοκτησία ενός σπιτιού, η ανατροφή των παιδιών ή η αποταμίευση για τη συνταξιοδότηση, γίνονται αντικείμενο πιο έντονης εστίασης, και συχνά βιώνονται ως πιο επιβαρυντικά καθώς συσσωρεύονται οι ευθύνες», εξηγεί ο Boneparth, προσθέτοντας ότι υπάρχουν ανησυχίες για την υγεία που αρχίζουν να εμφανίζονται σε εκείνη την περίοδο.

Ακόμη και όταν οι 35χρονοι καταφέρουν να κάνουν τελικά ένα διάλειμμα, μπορεί να μην μπορούν να χαλαρώσουν. Οι ευθύνες της ζωής τρέχουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Fortune.com