Ο Τραμπ συνεχίζει να… μαζεύει εκατομμύρια από μεγιστάνες – Νέα δωρεά από τον Τίμοθι Μέλον

Ο Τραμπ συνεχίζει να… μαζεύει εκατομμύρια από μεγιστάνες – Νέα δωρεά από τον Τίμοθι Μέλον
epa11495054 Republican presidential candidate Donald J. Trump speaks during a campaign rally at Bojangles Coliseum in Charlotte, North Carolina, USA, 24 July 2024. EPA/DAVID JENSEN Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο δισεκατομμυριούχος Τίμοθι Μέλον ενισχύει για ακόμη μία φορά την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο συντηρητικός δισεκατομμυριούχος Τίμοθι Μέλον, κληρονόμος της τραπεζικής οικογένειας Μέλον από το Πίτσμπεργκ, προχώρησε σε νέα δωρεά ύψους 50 εκατομμυρίων δολαρίων τον περασμένο μήνα σε μια επιτροπή πολιτικής δράσης («super PAC») που στηρίζει την προεκλογική εκστρατεία του Ρεπουμπλικάνου πρώην προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Αυτή η πληροφορία αποκαλύφθηκε σε έγγραφο που κατατέθηκε στις ομοσπονδιακές αρχές σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Η εν λόγω επιτροπή, με την ονομασία MAGA Inc, ενισχύει την τηλεοπτική διαφήμιση υπέρ του Τραμπ και την αρνητική προβολή κατά της υποψήφιας των Δημοκρατικών, καθώς η Κάμαλα Χάρις επιβεβαιώνει το χρίσμα της παράταξής της στο συνέδριο των Δημοκρατικών που ολοκληρώνεται αύριο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σε έγγραφο που υπέβαλε στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή (FEC), η MAGA Inc ανέφερε ότι συγκέντρωσε 54 εκατομμύρια δολάρια από δωρεές τον περασμένο μήνα, με το μεγαλύτερο μέρος του ποσού να προέρχεται από τον Μέλον. Συνολικά, ο δισεκατομμυριούχος έχει συνεισφέρει τουλάχιστον 115 εκατομμύρια δολάρια στην επιτροπή αυτή.

Ο Μέλον, ο οποίος ζει στο Γουαϊόμινγκ και διατηρεί χαμηλό προφίλ, είναι ερασιτέχνης πιλότος και έχει επενδύσεις σε εταιρείες του κλάδου των μεταφορών. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η περιουσία της οικογένειας Μέλον εκτιμάται σε περίπου 14,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: