Ο Ζελένσκι «καρφώνει» τον Τραμπ: Η Ρωσία επηρεάζει «ορισμένους» στον Λευκό Οίκο
- 24/03/2025, 15:03
- SHARE

Ξεκάθαρες αιχμές για τη στάση του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, σχετικά με τις σχέσεις του με τη Ρωσία, άφησε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.
Σε συνέντευξη του στο περιοδικό Time, ο πρόεδρος της Ουκρανίας υποστήριξε ότι η Μόσχα κατάφερε να επηρεάσει τη γνώμη ορισμένων μελών του Λευκού Οίκου μέσω παραπληροφόρησης, ως μέρος ενός ευρύτερου «σχεδίου».
Ο Ζελένσκι είπε πως αξιωματούχοι των Ηνωμένων Πολιτειών «έχουν αρχίσει να πιστεύουν τον Πούτιν», ακόμη και όταν οι δικές τους πληροφορίες τον διέψευδουν.
«Πιστεύω ότι η Ρωσία έχει καταφέρει να επηρεάσει κάποιους ανθρώπους στην ομάδα του Λευκού Οίκου μέσω πληροφοριών», δήλωσε ο Ζελένσκι, υποστηρίζοντας ότι αυτό αποσκοπούσε στο να σηματοδοτήσει στην Ουάσινγκτον ότι οι Ουκρανοί δεν θέλουν να τερματίσουν τον πόλεμο και ότι «πρέπει να γίνει κάτι για να τους αναγκάσουν».