ΟΔΔΗΧ: Μειωμένο το επιτόκιο σε δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων

ΟΔΔΗΧ: Μειωμένο το επιτόκιο σε δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων
Photo: Shutterstock
Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, αντλήθηκε το ποσό των 600 εκατ. ευρώ.

Με μειωμένο επιτόκιο ολοκληρώθηκε την Τετάρτη η δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων στην οποία προχώρησε ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους.

Σύμφωνα με τον ΟΔΔΗΧ, αντλήθηκε το ποσό των 600 εκατ. ευρώ, με το επιτόκιο να διαμορφώνεται στο 2,19% έναντι 2,45% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία.

Η έκδοση υπερκαλύφθηκε 2,21 φορές, έναντι 2,36 προηγουμένως.

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση, διενεργήθηκε δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 26 εβδομάδων.Η απόδοση διαμορφώθηκε στο 2,19%. Υποβλήθηκαν συνολικές προσφορές ύψους 1,105 δισ. ευρώ, που υπερκάλυψαν το ζητούμενο ποσό κατά 2,21 φορές.

Η δημοπρασία πραγματοποιήθηκε μέσω των Βασικών Διαπραγματευτών Αγοράς (Primary Dealers), και η ημερομηνία διακανονισμού είναι η Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2025.

Έγιναν δεκτές προσφορές μέχρι του ύψους του δημοπρατηθέντος ποσού, καθώς και μη ανταγωνιστικές προσφορές ύψους 100 εκατ. ευρώ.

Δε θα γίνουν αποδεκτές συμπληρωματικές μη ανταγωνιστικές προσφορές την Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2025.

Σημειώνεται ότι κατά τις δημοπρασίες δεν καταβάλλεται προμήθεια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: