Οι Αρνό «κατακτούν» και το ποδόσφαιρο: Ενώνουν δυνάμεις με τη Red Bull και εξαγοράζουν την Paris FC – Επενδύσεις έως 200 εκατ. ευρώ

Οι Αρνό «κατακτούν» και το ποδόσφαιρο: Ενώνουν δυνάμεις με τη Red Bull και εξαγοράζουν την Paris FC – Επενδύσεις έως 200 εκατ. ευρώ
epa09479856 Head of LVMH luxury group, Bernard Arnault (C), his daughter Delphine Arnault (L), his son Antoine Arnault (C-R) and russian model Natalia Vodianova (R) attend the visit of the exhibition 'The Morozov Collection, Icons of Modern Art' at Fondation Louis Vuitton in Paris, France, 21 September 2021. EPA/YOAN VALAT / POOL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Με τη στήριξη της Red Bull και επενδύσεις που αγγίζουν τα 200 εκατ. ευρώ, η ομάδα στοχεύει σε διεθνείς επιτυχίες και το Champions League.

Η οικογένεια του Μπερνάρ Αρνό, πίσω από την αυτοκρατορία της LVMH, βρίσκεται σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών της Paris FC, ποδοσφαιρικής ομάδας της δεύτερης κατηγορίας του γαλλικού πρωταθλήματος. Η συγκεκριμένη κίνηση αποτελεί μέρος της ευρύτερης στρατηγικής του ομίλου για είσοδο στον κόσμο του αθλητισμού, εν μέσω της συνεργασίας τους με τη Red Bull, που επίσης πρόκειται να αποκτήσει μερίδιο περίπου 15% στην ομάδα.

Η συμφωνία προβλέπει ότι η οικογένεια Αρνό θα αγοράσει αρχικά το 55% των μετοχών μέσω της εταιρείας χαρτοφυλακίου τους, Agache, με σχέδια να αποκτήσουν ένα επιπλέον 30% το 2027, εξαγοράζοντας το μερίδιο του προέδρου της Paris FC, Πιερ Φεράτσι. Αυτή η στρατηγική συνεργασία αποσκοπεί στην ενίσχυση της οικονομικής θέσης της ομάδας, με στόχο να προκριθεί στο κορυφαίο πρωτάθλημα της Γαλλίας, και να ανταγωνιστεί ομάδες υψηλού επιπέδου, όπως η Paris Saint-Germain (PSG).

Η Paris FC μπορεί να μην είναι τόσο γνωστή όσο η PSG, η οποία έχει παγκόσμιο προφίλ χάρη σε αστέρες όπως ο Νεϊμάρ και ο Κιλιάν Εμπαπέ, αλλά διαθέτει μια μεγάλη ακαδημία ταλέντων που εκπαιδεύει νεαρούς ποδοσφαιριστές και έχει σημαντικές φιλοδοξίες για το μέλλον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι επενδύσεις των Αρνό αναμένεται να ενισχύσουν τον προϋπολογισμό της ομάδας κατά 100 με 200 εκατομμύρια ευρώ σε βάθος χρόνου, δίνοντας ώθηση στο όραμα της συμμετοχής στο Champions League.

Η είδηση αυτή έρχεται μετά από άλλες σημαντικές κινήσεις της οικογένειας Αρνό στον αθλητισμό, όπως η πρόσφατη 10ετής χορηγία του ομίλου LVMH στη Formula 1, αξίας 1 δισ. δολαρίων, και η συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού. Το ενδιαφέρον για τον αθλητισμό φαίνεται να αποτελεί νέα στρατηγική προσέγγιση για τον όμιλο, ο οποίος ήδη κυριαρχεί στον χώρο της πολυτέλειας.

Η συνεργασία με τη Red Bull προσδίδει μια νέα διάσταση στην επένδυση, καθώς η εταιρεία είναι ήδη ιδιοκτήτρια ποδοσφαιρικών ομάδων όπως η Leipzig, η Salzburg και η New York Red Bulls, ενώ έχει σημαντική παρουσία στον χώρο των μηχανοκίνητων αθλημάτων. Η Red Bull προσθέτει στην εξίσωση και τον προπονητή Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος θα αναλάβει από τον Ιανουάριο ρόλο επικεφαλής του ποδοσφαίρου για την εταιρεία, ενισχύοντας την στρατηγική τους στόχευση στον χώρο του ποδοσφαίρου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: