Οι αξίες που κάνουν τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Best Place to Work

Οι αξίες που κάνουν τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ Best Place to Work
Στόχος του Ομίλου ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι να συνεχίσει να είναι Εργοδότης Επιλογής και η πρώτη επιλογή των εργαζομένων και των πελατών, στον χώρο της κίνησης.    

Ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ δραστηριοποιείται στον ευρύτερο κλάδο της κίνησης και οδηγεί την αλλαγή μέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει. Είναι ο επίσημος, αποκλειστικός διανομέας της YAMAHA MOTOR Co. Ltd. σε Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Αλβανία και Μολδαβία, της PORSCHE AG και της SIXT GmbH στην Ελλάδα. Οι δραστηριότητες του  Ομίλου περιλαμβάνουν επίσης το ΜΟΤΟΔΙΚΤΥΟ, με τρεις κάθετες μονάδες Yamaha προσφέροντας μια ολοκληρωμένη, 360 εμπειρία για τους λάτρεις την μηχανοκίνησης.

Η εταιρεία που ξεκίνησε την πορεία της το 1969 και μετονομάστηκε σε ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ το 2001, βρίσκεται σε συνεχόμενη τροχιά ανάπτυξης, καθώς είναι Εισηγημένη στο Χρηματιστήριο Αθηνών από το 2005, απασχολεί περισσότερους από 300 εργαζόμενους, ενώ ο κύκλος εργασιών ανήλθε το 2022 σε 132 εκ. ευρώ.

Ακεραιότητα, Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Αριστεία με επίκεντρο τον εργαζόμενο

Το 2024 η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ πέτυχε ακόμα ένα σημαντικό milestone, αφού βρέθηκε στη 2η θέση της λίστας Best Workplaces 2024, στην κατηγορία των εταιρειών με πάνω από 250 εργαζόμενους.

Από την αρχή της λειτουργίας της μέχρι σήμερα, προτεραιότητα της εταιρείας είνα η δημιουργία ενός μοναδικού εργασιακού περιβάλλοντος όπου ο κάθε εργαζόμενος ξεχωριστά έχει την ευκαιρία να γίνει η καλύτερη εκδοχή του εαυτού του. Στο DNA  της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ βρίσκονται 4 Αξίες: Ακεραιότητα, Σεβασμός, Εμπιστοσύνη, Αριστεία. Με «οδηγό» αυτές τις αξίες διαμορφώνονται οι πολιτικές που υιοθετεί η εταιρεία και με βάση αυτές διαμορφώνεται η εργασιακή πραγματικότητα του Ομίλου.

Από την αρχή της πρόσληψης μια αλυσυδωτή διαδικασία που δίνει έμφαση στην προσωπική ανάπτυξη των ανθρώπων του Ομίλου, με το ποσοστό που των εργαζομένων που προάγονται σε υψηλότερες θέσεις να ξεπερνά το 30%.

Μέσα από τα Κέντρα Ανάπτυξης, το πρόγραμμα κάλυψης των ανοιχτών θέσεων εργασίας από άτομα που ήδη ανήκουν στο ανθρώπινο δυναμικό, ενθαρρύνεται η απόκτηση εμπειριών σε διαφορετικούς κλάδους, αντικείμενα και θέσεις εργασίας, με γνώμονα τις επιθυμίες των μελών της ομάδας, αλλά και της δομημένης διαδικασίας Διαχείρισης της Απόδοσης.

Το Well-Being στο επίκεντρο

Εκτός από τις δυνατότητες ανέλιξης και συνεχούς εξέλιξης, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, παρέχει ένα ανταγωνιστικό πακέτο αμοιβών και παροχών, το οποίο στοχεύει στην φροντίδα των εργαζομένων της, τόσο εντός, όσο και εκτός γραφείου. Συγκεκριμένα σε αυτό περιλαμβάνονται:

  • μεταβλητές αμοιβές για το σύνολο του προσωπικού
  • υποστήριξη της Υγείας και της Ασφάλειας μέσω ενός εξειδικευμένου ιατροφαρμακευτικού πλάνου που καλύπτει τις ανάγκες τους και των οικογενειών τους καθώς και προληπτική ιατρική
  • ενίσχυση του εισοδήματος τους μέσω του Συνταξιοδοτικού Πλάνου
  • φροντίδα για την ευεξία των εργαζομένων, μέσω της παροχής διατακτικών σίτισης και την προσφορά φρέσκων χυμών και υγιεινών snacks στα Κεντρικά γραφεία
  • εξισορρόπηση μεταξύ εργασιακής και προσωπικής ζωής παρέχοντας τη δυνατότητα υβριδικού μοντέλου εργασίας και την επιδότηση βρεφονηπιακού σταθμού
  • απόλαυση των προϊόντων και των υπηρεσιών του Ομίλου με προνομιακές τιμές και experience days

Επιπλέον, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ προσπαθεί να είναι «παρούσα» κάθε μέρα στο πώς βιώνουν οι άνθρωποί της την εργασιακή τους εμπειρία. Γι’αυτό από το 2021 διεξάγεται ετήσια Έρευνα Δέσμευσης με ποσοστό συμμετοχής και δέσμευσης άνω του 90%. Αφού ολοκληρωθεί η Έρευνα οργανώνουνται διατμηματικές ομάδες, με σκοπό να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα, αλλά και να μελετηθούν τρόποι και ιδέες για τη βελτίωση προβλημάτων που εντοπίστηκαν στην έρευνα.

Ένας κόσμος βιώσιμης μετακίνησης χωρίς περιορισμούς

Τον Όμιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ χαρακτηρίζει η πεποίθηση πως η επιτυχία ενός οργανισμού και η ευημερία της κοινότητας στην οποία δραστηριοποιείται είναι άρρηκτα συνδεδεμένες. Εστιάζοντας σε 4 πυλώνες: Εκπαίδευση, Οδική Ασφάλεια, Περιβάλλον και Αθλητισμό, η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ διοργανώνει δράσεις με κοινωνικό πρόσημο, όπως το πρόγραμμα εκπαίδευσης Οδικής Ασφάλειας με τίτλο «Drive Change. Move Safe» και η υποστήριξη ανθρώπων με κινητικά προβλήματα, παρέχοντας λύσεις μετακίνησης.

Παράλληλα, ο Όμιλος υποστηρίζει διαχρονικά τη Διαφορετικότητα, την Ισότητα και τη Συμπερίληψη, κάτι που αντικατοπτρίζεται σε όλες τις Πολιτικές και εσωτερικές διαδικασίες του. Χαρακτηριστικό είναι πως το 98% των ανθρώπων της ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗΣ δηλώνει τα τελευταία 3 χρόνια, μέσω της Έρευνας Δέσμευσης Εργαζομένων, ότι η εταιρεία δεν κάνει καμία διάκριση σε φύλο, φυλή, ηλικία, σεξουαλικό προσανατολισμό.

Όσον αφορά τον τομέα του Diversity & Inclusion, ο Όμιλος εστιάζει στην κοινότητα των νευροαποκλινώντων (Neurodivergent) ατόμων και πιο συγκεκριμένα στην δημιουργία Προγραμμάτων & Πρωτοβουλιών για την επιτυχή ενσωμάτωση τους στον χώρο εργασίας. Οι εργαζόμενοι εκπαιδεύονται κάθε χρόνο για θέματα Diversity & Inclusion με στόχο την ανάπτυξη των γνώσεων τους αλλά και την απόκτηση πρακτικών στην καθημερινή τους συναναστροφή με τα μέλη της ομάδας αλλά και τους εν δυνάμει εργαζομένους για την διατήρηση και περαιτέρω ανάπτυξη των αρχών της Συμπερίληψης και της Ισότητας στο εργασιακό περιβάλλον.

Move – Evolve – Transform

Έχοντας ως «φάρο» τη φιλοσοφία  «Move – Evolve – Transform» η ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ επενδύει καθημερινά στη δημιουργία μιας εργασιακής κουλτούρας που ενθαρρύνει την Διαφορετικότητα την Συμπερίληψη, την ανάπτυξη και την ευζωία των ανθρώπων της. Στόχος είναι η διαμόρφωση ενός περιβάλλοντος, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να αναπτυχθούν στο μέγιστο των δυνατοτήτων τους μέσα από διαφορετικές διαδρομές και μένοντας πιστοί στον πραγματικό τους εαυτό. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι το 90% των ανθρώπων της δηλώνει ότι ο Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ είναι ένα εξαιρετικό περιβάλλον εργασίας και ότι δεν θα δίσταζαν να την προτείνουν ως εργοδότη στο ευρύ κοινό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: