Οι εκπτωτικές ενέργειες για τα iPhone στην Κίνα «ξεπληρώνουν» την Apple – Αύξηση 52% τον Απρίλιο

Οι εκπτωτικές ενέργειες για τα iPhone στην Κίνα «ξεπληρώνουν» την Apple – Αύξηση 52% τον Απρίλιο
Photo taken on Aug. 14, 2023 shows iPhones at an Apple store in Hangzhou, East China's Zhejiang province. On the same day, data released by TechInsights showed that Apple's iPhone sales in China surpassed the United States for the first time in the second quarter of 2023, becoming the largest single market for iPhone shipments. (Photo by Costfoto/NurPhoto) (Photo by CFOTO / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Η Apple προσέφερε εκπτώσεις έως και 2.300 γουαν (περίπου 318 δολάρια) σε επιλεγμένα μοντέλα iPhone.

Ραγδαία αύξηση, μεγέθους 52%, εμφάνισαν σε ετήσιο επίπεδο οι πωλήσεις των iPhone της Apple στην Κίνα για τον Απρίλιο, εν μέσω των εκπτώσεων από τους συνεργάτες λιανικής πώλησης της αμερικανικής εταιρείας προκειμένου να τονωθεί η ζήτηση τα κινητά τηλέφωνα της Apple στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε την Τρίτη η Ακαδημία Τεχνολογίας Πληροφορικής και Επικοινωνιών της Κίνας (CAICT), οι τοπικές κινεζικές μάρκες εμφάνισαν 20,58 εκατομμύρια παραδόσεις τηλεφώνων τον Απρίλιο (85% του συνόλου), ενώ οι ξένες μάρκες παρέδωσαν 3,49 εκατομμύρια μονάδες (-7% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, +51,7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος), με την Apple να κυριαρχεί σύμφωνε με το Bloomberg.

Οι αποστολές iPhone στην Κίνα αυξήθηκαν περίπου 12% τον Μάρτιο, αφού σημείωσαν πτώση 37% τους δύο πρώτους μήνες του 2024.

Η Apple και οι Κινέζοι μεταπωλητές έχουν μειώσει τις τιμές των τηλεφώνων από τις αρχές του έτους. Σε μια εκστρατεία από τις 20 έως τις 28 Μαΐου, η Apple προσέφερε εκπτώσεις έως και 2.300 γουαν (περίπου 318 δολάρια) σε επιλεγμένα μοντέλα iPhone στον επίσημο ιστότοπό της Tmall στην Κίνα. Τον Φεβρουάριο, οι μεταπωλητές της Apple στην Κίνα μείωναν τις τιμές των τηλεφώνων iPhone 15 έως και 180 δολάρια, υποδεικνύοντας μια ασυνήθιστα παρατεταμένη μείωση της ζήτησης.

Το μερίδιο αγοράς smartphone της Apple μειωνόταν στην Κίνα. Η εταιρεία υποχώρησε στην τρίτη θέση στην αγορά smartphone της Κίνας, καθώς οι τοπικοί αντίπαλοι Honor και Huawei Technologies ισοβάθμησαν στην πρώτη θέση το πρώτο τρίμηνο του 2024, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών International Data Corporation.Οι αποστολές smartphone της Apple στην Κίνα είχαν σημειώσει πτώση 19% το πρώτο τρίμηνο, όπως έδειξαν τα στοιχεία της Counterpoint Research.

Η κατασκευάστρια εταιρεία iPhone είχε χάσει την πρώτη θέση από τη Samsun στην παγκόσμια αγορά smartphones το πρώτο τρίμηνο του 2024, υποχωρώντας στη δεύτερη θέση, καθώς είδε διψήφια πτώση εν μέσω αντίθετων ανέμων στις βασικές αγορές της, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Canalys.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: Bloomberg.com