Οι Έλληνες φοράνε … Prada

Οι Έλληνες φοράνε … Prada
Οι πωλήσεις του ιταλικού οίκου στην Ελλάδα ξεπέρασαν πέρυσι τα 9,181 εκατ. ευρώ, από 4,742 εκατ. το 2021 και 3,62 εκατ. το 2019

Μπορεί στην ταινία του 2006 με πρωταγωνίστριες τις Μέριλ Στριπ και Αν Χάθαγουέι, Prada να φορούσε ο «διάβολος» στην πραγματική ζωή Prada φαίνεται να προτιμούν και οι Έλληνες αλλά και οι τουρίστες που επισκέπτονται τη χώρα.

Για του λόγου το αληθές πέρυσι οι πωλήσεις της Prada στην Ελλάδα σχεδόν διπλασιάσθηκαν έναντι του 2021 και σχεδόν τριπλασιάσθηκαν σε σχέση με την προ covid περίοδο, δηλαδή το 2019 ενώ τα κέρδη της δεκαπλασιάστηκαν.

Οι πωλήσεις του ιταλικού οίκου στην Ελλάδα ξεπέρασαν πέρυσι τα 9,181 εκατ. ευρώ, από 4,742 εκατ. το 2021 και 3,62 εκατ. το 2019. Με πολύ υψηλότερο ρυθμό «έτρεξαν» τα κέρδη της τα οποία ανήλθαν στις 362.789 ευρώ από 315,26 ευρώ το 2021. Επιδόσεις από ένα μόνο κατάστημα, αυτό της Βουκουρεστίου, που η ελληνική θυγατρική του Ιταλικού ομίλου απέκτησε έναντι 19 εκατ. ευρώ προ διετίας.

Βέβαια τα μεγάλα καράβια αντιμετωπίζουν και μεγάλες φουρτούνες, όπως η παραποίηση των προϊόντων τους. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος Prada και η Μονάδα Παραποίησης Εγκλημάτων (CCU) της Amazon συνεργάστηκαν για να καταπολεμήσουν την πώληση πλαστών πολυτελών εμπορευμάτων. (https://www.aboutamazon.eu/news/policy/information-provided-by-amazons-counterfeit-crimes-unit-and-luxury-brands-such-as-prada-lead-to-international-counterfeiters-guilty-plea)

Η συνεργασία μεταξύ της Μονάδας Παραποίησης Εγκλημάτων (CCU) της Amazon, του Ομίλου Prada και άλλων εμπορικών σημάτων πολυτελείας κατέστησε δυνατή την παροχή πληροφοριών και αποδεικτικών στοιχείων στις κινεζικές αρχές επιβολής του νόμου που οδήγησαν στην παραδοχή της ενοχής ενός παραχαράκτη για εγκλήματα που σχετίζονται με την πώληση πλαστών προϊόντων πολυτελείας.

Στην κοινή πρακτική, οι ποινικές αποφάσεις εκδίδονταν συνήθως από δικαστήρια όταν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για απομιμήσεις που κατασχέθηκαν κατά τη διάρκεια επιδρομών από τις αρχές επιβολής του νόμου. Σε αυτήν την περίπτωση, το δικαστήριο ήταν σε θέση να βασιστεί κυρίως στις πληροφορίες που παρείχε η Amazon και μάρκες πολυτελείας όπως η Prada.

Η CCU εντόπισε την απόπειρα παραποίησης/απομίμησης του κατηγορούμενου το 2021 και μετά από εσωτερικές έρευνες. Η Amazon χρησιμοποιεί μια σειρά από αυτοματοποιημένες τεχνολογίες προστασίας. Μόνο τον περασμένο χρόνο, η CCU της Amazon μήνυσε ή παρέπεμψε για έρευνα πάνω από 1.300 εγκληματίες στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, σε ολόκληρη την ΕΕ και στην Κίνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: