Οι Έλληνες τελευταίοι στην ΕΕ για το ποσοστό διαδικτυακής εκπαίδευσης

Οι Έλληνες τελευταίοι στην ΕΕ για το ποσοστό διαδικτυακής εκπαίδευσης
Photo: pixabay.com
Η Ολλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό χρηστών που έκαναν ένα διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποίησαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» της κατάταξης μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το ποσοστό του πληθυσμού που παρακολούθησε κάποιο διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποίησε διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό.

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε την Τετάρτη η Eurostat και αφορούν το 2023, το 30% των χρηστών του διαδικτύου στην ΕΕ -ηλικίας 16 έως 74 ετών- ανέφερε ότι είχε παρακολουθήσει κάποιο διαδικτυακό μάθημα ή είχε χρησιμοποιήσει διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό.

Πρόκειται για μικρή αύξηση έναντι του 28% που είχε καταγραφεί πανευρωπαϊκά το 2022.

Στο σύνολο των χωρών της Ένωσης, η Ολλανδία είχε το υψηλότερο ποσοστό χρηστών του διαδικτύου που έκαναν ένα διαδικτυακό μάθημα ή χρησιμοποίησαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό (54%) και ακολούθησαν η  Φινλανδία (53%), η Σουηδία (48%), η Ισπανία (47%) και η Εσθονία (45%).

Αντίθετα, η πραγματοποίηση διαδικτυακών μαθημάτων ή η χρήση διαδικτυακού εκπαιδευτικού υλικού δεν ήταν πολύ συχνή στη Ρουμανία (10%), την Κύπρο (16%), τη Βουλγαρία και την Ελλάδα (και οι δύο 17%) και την Πολωνία (18%).

Σε σύγκριση του 2023 με το 2022, η μεγαλύτερη αύξηση στα άτομα που παρακολούθησαν διαδικτυακά μαθήματα ή χρησιμοποίησαν διαδικτυακό εκπαιδευτικό υλικό σημειώθηκε στην Ολλανδία (+12%), στη Σουηδία (+7%) και σε Μάλτα, Εσθονία και Κροατία.

Η Ελλάδα κατέγραψε τη μεγαλύτερη ετήσια μείωση (-12%) και ακολούθησαν η Κύπρος (-5%) και Αυστρία, Σλοβενία (από -2%).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: