Οι εταιρείες προσλαμβάνουν οικονομικούς διευθυντές μερικής απασχόλησης – και προσελκύουν εξαιρετικά ταλέντα

Οι εταιρείες προσλαμβάνουν οικονομικούς διευθυντές μερικής απασχόλησης – και προσελκύουν εξαιρετικά ταλέντα
Photo: pixabay.com
Κάποιος που εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής μπορεί να μεταβεί σε ρόλο μερικής απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση.

Της Sheryl Estrada

Η εργασιακή κινητικότητα των οικονομικών διευθυντών συνεχίζεται με πολλούς επικεφαλής οικονομικών να προάγονται, να συνταξιοδοτούνται ή ακόμη και να επιλέγουν συνολικά άλλους τομείς εργασίας. Δεδομένης αυτής της φυγής, μήπως εν τέλει οι οικονομικοί διευθυντές μερικής απασχόλησης – έμπειροι χρηματοοικονομικοί εμπειρογνώμονες που εργάζονται με σύμβαση ορισμένου χρόνου για την παροχή υπηρεσιών οικονομικού διευθυντή – θα γίνουν ελκυστική επιλογή για περισσότερες εταιρείες;

Ένας οικονομικός διευθυντής μερικής απασχόλησης θα μπορούσε να μείνει σε μια εταιρεία για μερικούς μήνες ή και χρόνια, ή ακόμη και να επιλέξει να συνεργαστεί με πολλές εταιρείες παράλληλα. Αυτό μπορεί να είναι μια ευκαιρία για κάποιον επαγγελματία να έχει έναν πιο στρατηγικό ρόλο αντί να επεξεργάζεται απλώς αριθμούς. Το Fortune ζήτησε την άποψη του Hardik Sheth, επικεφαλής του Κέντρου Αριστείας Οικονομικών Διευθυντών της BCG. Οι CFO μερικής απασχόλησης είναι «μια ενδιαφέρουσα ιδέα και έχει υπάρξει αρκετή ζήτηση γι’ αυτήν, κυρίως μεταξύ μικρότερων εταιρειών».

Κάποιος που εργάζεται ως οικονομικός διευθυντής μπορεί να μεταβεί σε ρόλο μερικής απασχόλησης μετά τη συνταξιοδότηση, τονίζει ο Sheth. Ένα άτομο μπορεί επίσης να επιλέξει αυτόν τον τύπο ρόλου εάν είναι στη μέση της καριέρας του, έχει περάσει όλο τον χρόνο του σε έναν μόνο κλάδο και χρειάζεται ένα σύνολο εμπειριών από μια ποικιλία κλάδων.

Σε ορισμένες περιπτώσεις, ένας οικονομικός διευθυντής μπορεί να επιλέξει τη μετάβαση σε έναν ρόλο μερικής απασχόλησης προκειμένου να βελτιώσει την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. «Ο ρόλος του CFO μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικός και οι άνθρωποι μπορεί να επωφεληθούν από ορισμένα γεγονότα, όπως συγχωνεύσεις και εξαγορές, για να μεταβούν σε ένα πιο φιλικό ωράριο για λίγο, προτού αποφασίσουν το επόμενο μόνιμο βήμα τους», επισημαίνει ο Sheth.

Μερικοί μπορεί επίσης να επιλέξουν έναν ρόλο οικονομικού διευθυντή μερικής απασχόλησης σε μια μικρότερη εταιρεία για να «έχουν περισσότερο αντίκτυπο και επιρροή» ή για να αισθανθούν ενδυναμωμένοι να «λένε τη γνώμη τους πιο εύκολα και πιο συχνά».

Πρόσφατα, το Fortune συνομίλησε με τον Chris E. Ortega, διευθύνοντα σύμβουλο και ιδρυτή της εταιρείας Fresh FP&A, με έδρα την Ιντιάνα, η οποία προσφέρει υπηρεσίες CFO μερικής απασχόλησης για μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις με ετήσια έσοδα που κυμαίνονται από 1 έως 70 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτή ήταν η καλύτερη χρονιά μας μέχρι στιγμής», είπε ο Ortega. Καταρχήν, είναι οικονομικά αποδοτικό για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να φέρουν έναν οικονομικό διευθυντή μερικής πρόσβασης και να «έχουν πρόσβαση σε ταλέντα στα οποία ποτέ δεν πίστευαν ότι θα μπορούσαν να έχουν πρόσβαση στο παρελθόν». Και όλο αυτό χωρίς να χρειάζεται να πληρώνουν τον ετήσιο μισθό ενός CFO πλήρους απασχόλησης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: fortune.com