Οι λιγότεροι αγώνες κόστισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μείωση 19,6% στα έσοδα

Οι λιγότεροι αγώνες κόστισαν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μείωση 19,6% στα έσοδα
Manchester United Football Club (Great Britain, United Kingdom) football club logo and a stock market exchange graph displayed on a personal computer are seen in L'Aquila, Italy, on September 14th, 2023. Manchester United is among European clubs listed on the stock exchange. (Photo by Lorenzo Di Cola/NurPhoto) (Photo by Lorenzo Di Cola / NurPhoto / NurPhoto via AFP) Photo: AFP
Τα έσοδα από τους αγώνες μειώθηκαν κατά 40,7% σε 29,6 εκατομμύρια λίρες, με εννέα λιγότερους εντός έδρας αγώνες στο τελευταίο τρίμηνο.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ανακοίνωσε την Τετάρτη μεγάλο άλμα στις ζημίες του τρίτου τριμήνου και πτώση των εσόδων, κυρίως λόγω των λιγότερων αγώνων που διεξάγονται.

Η ανακοίνωση των κερδών έρχεται μια εβδομάδα αφότου η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ένα προτεινόμενο «πρόγραμμα απολύσεων», το οποίο θα περιλαμβάνει μια «διαδικασία νομικών διαβουλεύσεων» και θα μπορούσε να οδηγήσει στην περικοπή περίπου 250 θέσεων εργασίας.

Οι καθαρές ζημίες για το τρίμηνο έως τις 31 Μαρτίου διευρύνθηκαν σε 71,5 εκατομμύρια λίρες (91,6 εκατομμύρια δολάρια) ή 43,12 λίρες ανά μετοχή, από 5,5 εκατομμύρια λίρες ή 3,40 λίρες ανά μετοχή την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο.

Οι προσαρμοσμένες ζημίες διαμορφώθηκαν σε 40,6 εκατ. λίρες ή 24,47 λίρες ανά μετοχή.

Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν κατά 19,6% σε 136,7 εκατομμύρια λίρες Αγγλίας (175,1 εκατομμύρια δολάρια).

Τα εμπορικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 0,3% σε 69,6 εκατ. στερλίνες, καθώς η επέκταση της συμφωνίας του συλλόγου με την Adidas αντιστάθμισε τις χαμηλότερες πωλήσεις που προέκυψαν από τους λιγότερους εντός έδρας αγώνες.

Εντός των εμπορικών εσόδων, τα έσοδα από χορηγίες μειώθηκαν κατά 0,7% σε 40,7 εκατ. στερλίνες, αλλά τα έσοδα από λιανική πώληση, merchandising, ένδυση και αδειοδότηση προϊόντων αυξήθηκαν κατά 1,8% σε 28,9 εκατ. στερλίνες.

Τα έσοδα τηλεοπτικών δικαιωμάτων μειώθηκαν κατά 26% σε 37,5 εκατομμύρια λίρες, καθώς η πρώτη ομάδα των ανδρών έδωσε λιγότερους αγώνες στο τρίμηνο τόσο στις εγχώριες όσο και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η ομάδα έπαιξε τον τελευταίο της αγώνα στο φετινό UEFA Champions League τον Δεκέμβριο του 2023. Στο Europe League της προηγούμενης σεζόν, ο τελευταίος της αγώνας ήταν τον Απρίλιο του 2023.

Τα έσοδα από τους αγώνες μειώθηκαν κατά 40,7% σε 29,6 εκατομμύρια λίρες, με εννέα λιγότερους εντός έδρας αγώνες στο τελευταίο τρίμηνο σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Για το οικονομικό έτος 2024, ο σύλλογος αναθεώρησε τις προβλέψεις για τα έσοδά του στα 660 εκατομμύρια λίρες, που θα αποτελούσαν ετήσιο ρεκόρ, από το προηγούμενο εύρος προβλέψεων των 635 έως 665 εκατομμυρίων λιρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: