Οι μειωμένες πωλήσεις του Play Station 5 «έριξαν» τα έσοδα της Sony – Κοντά στις 21 εκατ. κονσόλες

Οι μειωμένες πωλήσεις του Play Station 5 «έριξαν» τα έσοδα της Sony – Κοντά στις 21 εκατ. κονσόλες
epa08814964 Visitors look at the new Sony PlayStation 5 (PS5) console installed inside a plastic case at a discount chain store in Tokyo, Japan, 12 November 2020. Sony Interactive Entertainment Inc. launched its new home video game console PlayStation 5 on 12 November 2020 in Japan, USA, Canada, Mexico, Australia and New Zealand. Sony Interactive Entertainment added it will launch PS5 in Europe, Middle East, Latin America, Asia and South Africa on 19 November. As the consoles are mostly sold out on launch day, several stores display panels informing customers that the date of the next PS5 shipping has not yet been confirmed. EPA/KIMIMASA MAYAMA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο έφτασαν τα 3,5 τρισ. γιεν (22,4 δισ. δολάρια).

Πτωτικά κινήθηκαν τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το οικονομικό έτος του 2023, με την εταιρεία να βλέπει λιγότερες πωλήσεις της εμβληματικής κονσόλας του Play Station 5 από αυτές που ανέμενε.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο τεχνολογικός όμιλος την Τρίτη, τα συνολικά έσοδα για το τρίμηνο που ολοκληρώθηκε τον Μάρτιο έφτασαν τα 3,5 τρισ. γιεν (22,4 δισ. δολάρια), αυξημένα κατά 14% σε σχέση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2023. Οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της LSEG ανέμεναν έσοδα 2,89 τρισ. γιεν.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony έφτασαν τα 229,4 δισ. γιεν, αυξημένα 57%. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη στα 236,82 δισ. γιεν.

Ο ιαπωνικός κολοσσός του gamimg ανέφερε έσοδα 13 τρισεκατομμυρίων το 2023, αυξημένα κατά 19% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Τα λειτουργικά κέρδη της Sony για το σύνολο του έτους, ωστόσο, ανήλθαν σε 1,2 τρισεκατομμύρια γιεν, μειωμένα κατά 7% σε σχέση με το προηγούμενο έτος.

Η Sony έχασε οριακά τον αναθεωρημένο προς τα κάτω στόχο της για τις πωλήσεις του Play Station 5. Η εταιρεία δήλωσε ότι οι πωλήσεις της κονσόλας της ανήλθαν σε 20,8 εκατομμύρια το οικονομικό έτος 2023.

Αυτό είναι ελαφρώς χαμηλότερο από τον αναθεωρημένο στόχο των 21 εκατομμυρίων μονάδων που έδωσε η Sony στους επενδυτές τον Φεβρουάριο. Πριν από αυτό, η εταιρεία είχε προβλέψει ότι η κονσόλα PS5 θα πουλούσε 25 εκατομμύρια μονάδες για ολόκληρο το έτος.

Η Sony δήλωσε ότι η επιχείρηση χρηματοοικονομικών υπηρεσιών της ήταν ο κύριος τομέας που μείωσε τα κέρδη.

Το 2023, τα λειτουργικά έσοδα της μονάδας χρηματοοικονομικών υπηρεσιών ανήλθαν σε 173,6 δισεκατομμύρια γεν, σημειώνοντας πτώση 22,5% σε ετήσια βάση μετά από σταθερή αύξηση το 2022.

Η εταιρεία υπέφερε επίσης από την πτώση του κλάδου λύσεων απεικόνισης και ανίχνευσης (I&SS), στον οποίο στεγάζονται τα τσιπ απεικόνισης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: cnbc.com