Οι ψηφιακές διαφημίσεις «κατατροπώνουν» την τηλεόραση – Αγορά 64,2 δισ. δολαρίων για το 2024, μόνο στις ΗΠΑ

Οι ψηφιακές διαφημίσεις «κατατροπώνουν» την τηλεόραση – Αγορά 64,2 δισ. δολαρίων για το 2024, μόνο στις ΗΠΑ
Photo: pixabay.com
Με το 52% της προβλεπόμενης δαπάνης για τη διαφήμιση βίντεο φέτος στην αμερικανική αγορά.

Τη ραγδαία αύξηση των διαφημιστικών δαπανών στον ψηφιακό χώρο υπογραμμίζει το Reuters, εν μέσω του ολοένα και μεγαλύτερου μεριδίου που κερδίζει το digital video advertising έναντι των παραδοσιακών διαφημίσεων στην τηλεόραση για την αγορά των ΗΠΑ.

Η μετατόπιση των δαπανών και ο ανταγωνισμός από τεχνολογικούς παίκτες όπως η Amazon έχει επιβαρύνει τα οικονομικά αποτελέσματα των εταιρειών μέσων ενημέρωσης, αυξάνοντας το διακύβευμα τη παρουσίασης τηλεοπτικού περιεχομένου για την προσέλκυση δαπανών από τους διαφημιστές.

«Σίγουρα έχουμε δει αυτή τη διάβρωση του κοινού στη γραμμική τηλεόραση σε ορισμένους θύλακες, περισσότερο στην ψυχαγωγία», δήλωσε η Νικόλ ΜακΚέρνιν, διευθύντρια διαφημιστικών πληροφοριών στην εταιρεία παρακολούθησης διαφημίσεων Guideline. «Αλλά βλέπω, σε γενικές γραμμές, ότι η προσοχή των διαφημιστικών εταιρειών κατευθύνεται περισσότερο προς αυτές τις ψηφιακές πλατφόρμες».

Το ψηφιακό βίντεο αναφέρεται σε μια ευρεία κατηγορία εναλλακτικών τηλεοπτικών επιλογών που περιλαμβάνει επί πληρωμή υπηρεσίες streaming όπως το Netflix, πλατφόρμες social media όπως το TikTok, δωρεάν τηλεοπτικές προσφορές που υποστηρίζονται από διαφημίσεις όπως το Pluto TV και καλωδιακές υπηρεσίες αντικατάστασης, όπως το YouTube TV.

Σύμφωνα με έκθεση του Interactive Advertising Bureau και της Guideline που δημοσιεύτηκε τον Απρίλιο, το 2024 θα αντιπροσωπεύει περίπου 62,9 δισεκατομμύρια δολάρια σε διαφημιστικές δαπάνες στις ΗΠΑ. Αυτό αντιπροσωπεύει το 52% της προβλεπόμενης δαπάνης για τη διαφήμιση βίντεο φέτος, γεγονός που αντανακλά μια αλλαγή στις συνήθειες προβολής σχεδόν δύο δεκαετίες.

Η Walt Disney, η Warner Bros Discovery, η Fox και η NBCUniversal της Comcast ανέφεραν μείωση των εγχώριων τηλεοπτικών διαφημιστικών εσόδων κατά το πιο πρόσφατο τρίμηνο.

Πολλές από τις υπηρεσίες streaming που ξεκίνησαν για να επωφεληθούν από την αλλαγή της συμπεριφοράς των καταναλωτών «εξακολουθούν να αιμορραγούν σε μετρητά, ενώ οι μειώσεις στις παραδοσιακές τηλεοπτικές επιχειρήσεις επιταχύνονται», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Γκρίνφιλντ, αναλυτής μέσων ενημέρωσης στην LightShed Partners.

Ο κατακερματισμός του τοπίου του βίντεο είναι καλά κατανοητός – και εταιρείες μέσων ενημέρωσης όπως η NBCUniversal έχουν αναπτύξει νέα διαφημιστικά εργαλεία που επιτρέπουν στα μηνύματα των εμπόρων να ταξιδεύουν μαζί με το περιεχόμενό τους, όπου κι αν αυτό εμφανίζεται.

Για παράδειγμα, μια διαφήμιση της T-Mobile με την Κλόι Φίνεμαν της αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής «Saturday Night Live» θα μπορούσε να προβληθεί κατά τη διάρκεια της ζωντανής τηλεοπτικής εκπομπής του «SNL», να εμφανιστεί την επόμενη ημέρα στο Peacock της NBCU και να εμφανιστεί σε πλατφόρμες όπως το X, το TikTok και το YouTube.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com