Οι τρεις παράγοντες που τροφοδότησαν την εκρηκτική άνοδο της Nvidia

Οι τρεις παράγοντες που τροφοδότησαν την εκρηκτική άνοδο της Nvidia
epa11385529 Co-founder, president and CEO of Nvidia Corporation, Jensen Huang, presents NVIDIA NVLink Spine as he delivers his keynote speech ahead of the COMPUTEX 2024 trade show, in Taipei, Taiwan, 02 June 2024. COMPUTEX 2024 will run from 04-07 June 2024. Computex is one of the largest computer and technology trade shows in the world that showcases the latest advancements in computing and information technology, including hardware, software, components, peripherals, and more. EPA/RITCHIE B. TONGO Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Τι έχει να μας διδάξει η ιστορία της εταιρείας και του ιδρυτή της, Jensen Huang.

Του Geoff Colvin

Στον απόηχο της πιο πολυσυζητημένης τριμηνιαίας ανακοίνωσης κερδών των τελευταίων ετών – που ήταν φυσικά της Nvidia– είναι δύσκολο να βρούμε κάτι που δεν έχει ήδη αναφερθεί. Αλλά υπάρχουν τρία κρίσιμα στοιχεία της ιστορίας της Nvidia που έχουν υποτιμηθεί ή αγνοηθεί. Αν δεν τα καταλάβουμε, θα είναι δύσκολο να οραματιστούμε το μέλλον της εταιρείας.

Είτε το πιστεύετε είτε όχι, η κερδοφορία της Nvidia είναι πιο εκπληκτική από όσο νομίζετε

Τα κέρδη της εταιρείας για το δεύτερο τρίμηνο ήταν 168% μεγαλύτερα από τα κέρδη για το ίδιο τρίμηνο πέρυσι. Εάν η Nividia εξασφάλιζε  τα ίδια κέρδη για τα δύο εναπομείναντα τρίμηνα του έτους, θα ήταν η τέταρτη πιο κερδοφόρα εταιρεία στο Fortune 500 (πίσω μόνο από τις Apple, Berkshire Hathaway, Alphabet και Microsoft). Ωστόσο, οι αναλυτές της Wall Street αναμένουν ότι τα κέρδη της Nvidia θα συνεχίσουν να αυξάνονται έντονα φέτος – και κατά μέσο όρο οι αναλυτές έχουν υποτιμήσει την απόδοση της Nvidia μέχρι στιγμής.

Ακόμη πιο εντυπωσιακή είναι η κερδοφορία της Nvidia με βάση άλλα μεγέθη. Προτιμώ εδώ και καιρό να χρησιμοποιώ μεγέθη που βασίζονται στο οικονομικό κέρδος, γνωστό και ως οικονομική προστιθέμενη αξία (economic value added – EVA), που εξαλείφει τις στρεβλώσεις στην τυπική λογιστική. Η Institutional Shareholder Services υπολογίζει δεδομένα οικονομικής προστιθέμενης αξίας για 21.000 εισηγμένες εταιρείες σε όλο τον κόσμο και αναφέρει ότι οι αποδόσεις κεφαλαίου της Nvidia και η ανοδική της τάση την τοποθετούν στο 100ο εκατοστημόριο κερδοφορίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι η Nvidia βρίσκεται στο κορυφαίο εκατοστημόριο (που θα ήταν το 99ο εκατοστημόριο). Σημαίνει ότι η Nvidia κατατάσσεται πάνω από όλες τις άλλες 21.000 εταιρείες ή πιθανώς έρχεται ισοπαλία με ορισμένες από αυτές.

Αυτό είναι απλά εκπληκτικό. Όταν η αύξηση των κερδών της Nvidia επιβραδυνθεί, όπως τελικά θα γίνει, η εταιρεία θα μπορεί να κατατάσσεται στο 95ο εκατοστημόριο -ή ακόμη και στο 85ο εκατοστημόριο- και να εμφανίζει και πάλι εξαιρετικές χρηματοοικονομικές αποδόσεις.

Τα νεανικά χρόνια του διευθύνοντος συμβούλου Jensen Huang ήταν πιο σκληρά απ’ ό, τι πιθανότατα ξέρετε, και εξηγούν την επιτυχημένη ηγεσία του

Ο Huang βρέθηκε στα εξώφυλλα των εφημερίδων τον Μάρτιο όταν μίλησε με φοιτητές στο πανεπιστήμιο του, το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ. «Το μεγαλείο δεν πηγάζει από τη ευφυία», τους είπε. «Το μεγαλείο πηγάζει από τον χαρακτήρα και ο χαρακτήρας δεν διαμορφώνεται από έξυπνους ανθρώπους. Διαμορφώνεται από ανθρώπους που υπέφεραν».

Δεν μπήκε σε πολλές προσωπικές λεπτομέρειες σε εκείνη την εκδήλωση, αν και έχει αναφέρει συχνά ότι έπλενε πιάτα στο Denny’s, «και μετά με προώθησαν σε βοηθό σερβιτόρου». Αλλά ήταν πολύ πιο ανοιχτός αναφορικά με τα χρόνια που τον διαμόρφωσαν όταν μίλησε στο Fortune πριν από 23 χρόνια:

Το 1973, ο 9χρονος Huang ζούσε στην Ταϊλάνδη με τους Κινέζους γονείς του. Ανησυχώντας για την πολιτική κατάσταση εκεί, οι γονείς του αποφάσισαν να τον στείλουν σε ένα οικοτροφείο στις ΗΠΑ που είχε βρει ο θείος του σε μια διαφήμιση σε περιοδικό. Έτσι, ο Huang εγγράφηκε στο Ινστιτούτο Βαπτιστών Oneida. Εν τέλει, το ινστιτούτο ήταν ένα σχολείο για προβληματικά παιδιά. Ο 17χρονος συγκάτοικος του Huang είχε βγει από τη φυλακή και είχε πολλά τραύματα από μαχαίρι. Ο Huang λέει ότι κατά τη διάρκεια των δύο ετών του στο σχολείο έφαγε πολύ ξύλο και περνούσε τα απογεύματα καθαρίζοντας την τουαλέτα. Παρόλα αυτά, βλέπει εκείνες τις μέρες ως μια πολύτιμη εμπειρία. «Τώρα δεν φοβάμαι συχνά. Δεν ανησυχώ να πάω σε μέρη που δεν έχω ξαναπάει, και μπορώ να ανεχτώ μπόλικη ταλαιπωρία».

Τα βάσανα παραμένουν στο επίκεντρο της ηγεσίας του Huang. «Ακόμη σήμερα χρησιμοποιώ τη φράση ‘πόνος και ταλαιπωρία’ μέσα στην εταιρεία μας με μεγάλη αγαλλίαση», είπε στους φοιτητές του Στάνφορντ. «Θέλεις να βελτιώσεις τον χαρακτήρα της εταιρείας σου. Θέλεις μεγαλείο από τους υπαλλήλους».

Η επιτυχία για τον Huang έρχεται μακροπρόθεσμα

Οι CEO συχνά παραπονιούνται ότι η Wall Street δεν τους αφήνει να ξεκινήσουν μακροπρόθεσμα πρότζεκτ που θα αποφέρουν κέρδη μόνο στο μέλλον. Ο Huang επιμένει να συνεχίζει τέτοια πρότζεκτ ούτως ή άλλως. Οι επενδυτές πρέπει να γνωρίζουν ότι η ιστορία της Nvidia είναι μια ιστορία δαπανών για χρόνια για τη δημιουργία τεχνολογίας για την οποία δεν υπάρχει αγορά έως ότου η τεχνολογία δημιουργήσει μια αγορά.

Το πρώτο πρότζεκτ της Nvidia ήταν ο σχεδιασμός τσιπ για τη δημιουργία τρισδιάστατων γραφικών για βιντεοπαιχνίδια, όταν τα βιντεοπαιχνίδια μόλις που υπήρχαν. Τελικά τα τσιπ ενίσχυσαν τη βιομηχανία βιντεοπαιχνιδιών και έκαναν τη Nvidia επιτυχημένη. Ο Huang και οι συνεργάτες του γνώριζαν ότι η ίδια τεχνολογία θα μπορούσε να κάνει πολύ περισσότερα, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής ενός νέου τρόπου υπολογιστικής που πλέον είναι γνωστή με τον όρο τεχνητή νοημοσύνη. Αλλά «για 10, 15 χρόνια, οι αγορές που τροφοδοτούν τη Nvidia σήμερα απλώς δεν υπήρχαν», λέει ο Huang. «Όλοι οι μέτοχοί σας, το διοικητικό συμβούλιο, οι εταίροι σας – κουβαλάτε τους πάντες μαζί σας και δεν υπάρχουν αποδείξεις για την ύπαρξη αγοράς. Αυτό είναι πραγματικά μια πρόκληση».

Η εμπειρία του Huang είναι μια προειδοποίηση για τους επενδυτές της Nvidia ότι κάποια μέρα -μετά τη σημερινή φρενίτιδα της τεχνητής νοημοσύνης- μπορεί να έρθει η στιγμή που θα πρέπει να είναι υπομονετικοί. Και είναι επίσης και μια έμπνευση για τους ηγέτες των επιχειρήσεων: ο πόνος και η ταλαιπωρία αποφέρουν καρπούς και η επιμονή και η εμπιστοσύνη εν τέλει αποδίδουν, και μάλιστα μερικές φορές αποδίδουν θεαματικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Ο CEO της Nvidia δεν απολύει τους υπαλλήλους του. Τους «βασανίζει μέχρι να γίνουν εξαιρετικοί στη δουλειά τους»

Nvidia: Γιατί η ανακοίνωση αποτελεσμάτων είναι σημαντική για όλο τον κλάδο της τεχνητής νοημοσύνης

Πηγή: fortune.com