ΟΗΕ: Σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη Ράφα μέσα σε 3 εβδομάδες

ΟΗΕ: Σχεδόν 1 εκατ. άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί από τη Ράφα μέσα σε 3 εβδομάδες
Photo: AFP
Η παροχή βοήθειας και προστασίας καθίσταται σχεδόν «αδύνατη», τονίζει ο ΟΗΕ.

Σχεδόν 1 εκατ., άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την πόλη Ράφα της Γάζας τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, ανακοίνωση την Τρίτη η Παλαιστινιακή Υπηρεσία Προσφύγων των Ηνωμένων Εθνών (UNRWA).

Η μικρή πόλη στο νότιο άκρο της Λωρίδας της Γάζας είχε δώσει καταφύγιο σε περισσότερους από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιους που διέφυγαν από τις ισραηλινές επιθέσεις σε άλλα τμήματα του θύλακα.

Από τις αρχές Μαΐου, ο ισραηλινός στρατός διεξάγει, όπως λέει, μια περιορισμένη επιχείρηση στη Ράφα για να σκοτώσει μαχητές και να διαλύσει υποδομές που χρησιμοποιεί η Χαμάς, η οποία διοικεί τη Γάζα, έχοντας αναγκάσει τους πολίτες να πάνε σε μια «διευρυμένη ανθρωπιστική ζώνη» περίπου 20 χιλιόμετρα μακριά.

Πολλοί Παλαιστίνιοι έχουν παραπονεθεί ότι είναι ευάλωτοι σε ισραηλινές επιθέσεις όπου κι αν πάνε και μετακινούνται πάνω-κάτω στη Λωρίδα της Γάζας τους τελευταίους μήνες, μετέδωσε το Reuters.

Η UNRWA δήλωσε ότι η φυγή από τη Ράφα «έγινε χωρίς να υπάρχει ασφαλές μέρος για να πάει κανείς και εν μέσω βομβαρδισμών, έλλειψης τροφίμων και νερού, σωρών απορριμμάτων και ακατάλληλων συνθηκών διαβίωσης».

Η παροχή βοήθειας και προστασίας καθίσταται σχεδόν «αδύνατη», τονίζει η υπηρεσία του ΟΗΕ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

Πηγή: reuters.com