«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» 2024: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έως 14 Ιουλίου

«Όλη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» 2024: Το πρόγραμμα εκδηλώσεων έως 14 Ιουλίου
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ, ενώ οι προκρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις από τις 15/7 έως τις 28/7 ξεκινούν σήμερα.

Δεκατρείς νέες παραγωγές φέρνει η δεύτερη εβδομάδα του προγράμματος 2024 του θεσμού του υπουργείου Πολιτισμού «Όλη Ελλάδα ένας πολιτισμός» σε μοναδικούς αρχαιολογικούς χώρους, μνημεία και μουσεία σε Ξάνθη, Σάμο, Νεμέα, Σέρρες, Τρίκαλα, Άρτα, Αχαΐα, Ναύπλιο, Χαλκιδική, Πρέβεζα, Καρδίτσα, Ρίο και Γρεβενά. Από τις 8 έως τις 14 Ιουλίου 2024, η δεύτερη εβδομάδα του πολυσυλλεκτικού προγράμματος περιλαμβάνει ξεχωριστές μουσικές εκδηλώσεις, θεατρικές παραστάσεις, χορό, παραστάσεις και δράσεις για παιδιά και εφήβους που δημιουργήθηκαν πάνω στον κεντρικό θεματικό άξονα του θεσμού για το 2024, την έννοια της Σύγκρουσης.

Οι εκδηλώσεις προσφέρονται δωρεάν από το ΥΠΠΟ, ενώ οι προκρατήσεις θέσεων για τις εκδηλώσεις από τις 15/7 έως τις 28/7 ξεκινούν σήμερα, Δευτέρα 8/7, μέσω της νέας ιστοσελίδας του θεσμού: www.allofgreeceoneculture.gr.

Το πρόγραμμα της δεύτερης εβδομάδας περιλαμβάνει τις εξής εκδηλώσεις: Στις 8, 9 Ιουλίου, η θεατρική παράσταση «Ρενάτο Μόρντο: Οι ώρες», σε σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα, παρουσιάζεται στον Αρχαιολογικό Χώρο Αβδήρων στην Ξάνθη. Στις 9 και 10 Ιουλίου, η δημιουργική ομάδα του ΑΠΑΡÄΜΙΛΛΟΝ φέρνει στο Αρχαίο Θέατρο Σάμου (Ξύλινο) την παράσταση «Το νησί των θαυμάτων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στις 10 και 11 Ιουλίου, στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Νεμέας θα παρουσιαστεί η νέα παραγωγή χορού «Afternoon dances», σε χορογραφία Δημήτρη Μυτιληναίου. Στις 11 και 12 Ιουλίου, παρουσιάζονται η μουσική παράσταση «Τρεις μαχαλάδες κι ένα παζάρι», σε σύλληψη Νατάσας Τσακηρίδου στο Ζιντζιρλί Τζαμί στις Σέρρες, καθώς και οι θεατρικές παραγωγές «Eγώ, η Μήδεια» (Io son Medea), σε σκηνοθεσία Τζίνας Θλιβέρη, στο Οθωμανικό Τέμενος Οσμάν Σαχ (Κουρσούμ Τζαμί) στα Τρίκαλα και «Ο κόσμος που στέκει ανάμεσά μας», σε σκηνοθεσία Παντελή Δεντάκη, στο Γενέσιο της Θεοτόκου (Κόκκινη Εκκλησιά) στο Βουργαρέλι Άρτας.

Στις 12 και 13 Ιουλίου, η μουσική παράσταση «Το μονοπάτι των δακρύων», σε σκηνοθεσία και μουσική Violet Louise παρουσιάζεται στο Αρχαίο Θέατρο Αιγείρας και η παράσταση για παιδιά και εφήβους «Τελευταία ώρα: Γυμναστική», σε κείμενο και σκηνοθεσία Δανάης Λιοδάκη στο Φρούριο Παλαμηδίου. Στις 13 και 14 Ιουλίου, θα παρουσιαστούν οι παραγωγές, «Μια φωτεινή ελεγεία» για την Ανθούλα Σταθοπούλου, σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου και Έφης Βενιανάκη στο Μετοχιακό Συγκρότημα Νέων Φλογητών στη Χαλκιδική, «Ο Καραγκιόζης το 31 π.Χ. στην Αλεξάνδρεια», σε σύλληψη Φωτεινής Παπαχατζή στο Ρωμαϊκό Ωδείο Νικόπολης στην Πρέβεζα και η παράσταση-δράση για παιδιά και εφήβους «Το ταξίδι μιας νότας» στο Κονάκι Προδρόμου στην Καρδίτσα.

Τέλος, στις 14 και 15 Ιουλίου, η μουσική εκδήλωση «Phygital» των Γεώργιου Απέργη και Αλέξη Ρέτση θα παρουσιαστεί στο Κάστρο Ρίου και η θεατρική παράσταση «Ο παππούς Whanganui: Η αληθινή ιστορία του ποταμού που έγινε άνθρωπος», σε κείμενο και σκηνοθεσία Ανθής Φουντά στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου Τορνικίου στα Γρεβενά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: