Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας (3/8)

Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Οι ελληνικές συμμετοχές της ημέρας (3/8)
Emmanouil Karalis of Team Greece competes in the Men's Pole Vault Final on day six of the 26th European Athletics Championships - Rome 2024 at Stadio Olimpico on June 12, 2024 in Rome, Italy. (Photo by Yagiz Gurtug / Middle East Images / Middle East Images via AFP) Photo: AFP
Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών

Οι Έλληνες αθλητές συνεχίζουν δυναμικά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού, με συμμετοχές σε επτά διαφορετικά αθλήματα το Σάββατο, 3 Αυγούστου. Από τη σκοποβολή και την κολύμβηση έως την ιστιοπλοΐα και την ποδηλασία, η ελληνική αποστολή έχει βάλει στόχο να κατακτήσει και άλλες κορυφές.

Η ημέρα ξεκινά στις 10:42 με τον Στέφανο Ντούσκο να διεκδικεί τον τίτλο του στο σκιφ ανδρών, επιδιώκοντας να επαναλάβει το θρίαμβο του Τόκιο. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης θα επιχειρήσει να υπερασπιστεί το μετάλλιο του μετά τα δύο χάλκινα της προηγούμενης ημέρας από τους Αντώνη Παπακωνσταντίνου/Πέτρο Γκαϊδατζή και Ζωή Φίτσιου/Μιλένα Κοντού στην κωπηλασία.

Λίγο αργότερα, στις 11:10, ο Εμμανουήλ Καραλής θα αγωνιστεί στα προκριματικά του άλματος επί κοντώ, επιδιώκοντας να εξασφαλίσει μία θέση στον τελικό της Δευτέρας, 5 Αυγούστου.

Στη σκοποβολή, ο Μάκης Μίτας και ο Μπάμπης Χαλκιαδάκης συνεχίζουν την προσπάθειά τους στα προκριματικά του σκιτ ανδρών, ενώ η Εμμανουέλα Κατζουράκη ξεκινά την πρόκριση της στο σκιτ γυναικών.

Η Νόρα Δράκου θα αγωνιστεί στα 50μ. ελεύθερο γυναικών, στοχεύοντας στην πρόκριση της στα ημιτελικά, ενώ ο Δημήτρης Μάρκος θα διαγωνιστεί στα 1.500μ. ελεύθερο ανδρών.

Στις 12:00, ο Γιώργος Μπούγλας θα συμμετάσχει στην ποδηλασία δρόμου ανδρών. Στις 13:05, η Εθνική Ομάδα Υδατοσφαίρισης Ανδρών θα αντιμετωπίσει την Κροατία με στόχο να πετύχει το απόλυτο με το «4 στα 4» στην 4η αγωνιστική.

Στην ιστιοπλοΐα, οι Αριάδνη Σπανάκη και Οδυσσέας Σπανάκης θα συμμετάσχουν στις κούρσες 3 και 4 των 470 μεικτού στη Μασσαλία, με εκκίνηση στις 16:45.

Με το πάθος και την αποφασιστικότητα να κυριαρχούν, οι Έλληνες αθλητές είναι έτοιμοι να γράψουν νέες σελίδες δόξας και επιτυχιών στο Παρίσι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αναλυτικά το πρόγραμμα των Ελλήνων αθλητών και αθλητριών την 8η ημέρα των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού έχει ως εξής:

ΣΚΟΠΟΒΟΛΗ

10:00 1η ημέρα προκριματικών σκιτ γυναικών: Εμμανουέλα Κατζουράκη
10:00 2η ημέρα προκριματικών σκιτ ανδρών: Μάκης Μίτας / Μπάμπης Χαλκιαδάκης
16:30 τελικός σκιτ ανδρών: Μάκης Μίτας / Μπάμπης Χαλκιαδάκης (εφόσον προκριθούν)

ΚΩΠΗΛΑΣΙΑ

10:42 τελικός σκιφ ανδρών: Στέφανος Ντούσκος

ΣΤΙΒΟΣ

11:10 προκριματικά άλματος επί κοντώ ανδρών: Εμμανουήλ Καραλής

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ

12:00 προκριματικά 50μ ελεύθερο γυναικών: Νόρα Δράκου (10η σειρά)
12:30 προκριματικά 1.500μ ελεύθερο ανδρών: Δημήτρης Μάρκος (1η σειρά)
21:37 ημιτελικά 50μ ελεύθερο γυναικών: Νόρα Δράκου (εφόσον προκριθεί)

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

12:00 ποδηλασία δρόμου ανδρών: Γιώργος Μπούγλας

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ανδρών

13:05 4η αγωνιστική Α’ Ομίλου: Κροατία – Ελλάδα

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ

16:45 2η ημέρα 470 μεικτού: Αριάδνη Σπανάκη / Οδυσσέας Σπανάκης (3η και 4η κούρσα)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: