Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μια ιστορία πάθους για την κίνηση, την εξέλιξη και τη μεταμόρφωση

Όμιλος ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ: Μια ιστορία πάθους για την κίνηση, την εξέλιξη και τη μεταμόρφωση
Μια ιστορία πάθους για την κίνηση, την εξέλιξη και τη μεταμόρφωση Με όραμα έναν κόσμο βιώσιμης μετακίνησης χωρίς περιορισμούς, στηρίζουμε με πράξεις την κοινωνία, τους συνανθρώπους μας και το περιβάλλον.

Η ιστορία της Μοτοδυναμική είναι ένα αφήγηµα αφιερωµένο στη δύναµη της κίνησης. Μια ιστορία που κάθε της ορόσηµο είναι αποτέλεσµα µιας διαρκούς εξέλιξης που συντελείται βήµα-βήµα. Συγχρονισµένη πάντα µε τις απαιτήσεις των καιρών, η εταιρεία είναι ταυτισµένη µε το όραµα και τη διαρκή προσαρµογή στις ανάγκες των ανθρώπων.

Σήµερα η Μοτοδυναµική είναι ένας Όµιλος Εταιρειών σε διαρκή ανάπτυξη, µε παρουσία στην αγορά τριών χωρών, µε περισσότερους από 350 εργαζόµενους και ετήσιο κύκλο εργασιών περίπου 170 εκατ. ευρώ (2023). Έχοντας ξεκινήσει από το τέλος της δεκαετίας του 1960, εισηγµένη στο Χρηµατιστήριο Αθηνών από το 2005, η εταιρεία έχει εξελιχθεί σε έναν πολυδύναµο επιχειρηµατικό οργανισµό, ο οποίος αντιπροσωπεύει τη Yamaha σε Ελλάδα, Ρουµανία, Βουλγαρία, Porsche AG & SIXT SE στην Ελλάδα.

Το Όραμα και η Αποστολή

Ένας κόσµος βιώσιµης µετακίνησης χωρίς περιορισµούς. Πιστεύουµε στη δύναµη της κίνησης. Ο σκοπός µας είναι, µέσω των προϊόντων και των υπηρεσιών µας, να δηµιουργούµε συναισθήµατα και να µεταµορφώνουµε τις ζωές των ανθρώπων µέσα από την εξερεύνηση και την ανθρώπινη επαφή.

Η αποστολή µας είναι σαφής: να φροντίζουµε τα brands µας ώστε να γίνουν η πρώτη επιλογή των πελατών µας. Μέσα από τη συνεχή προσπάθεια για αριστεία, ο όµιλός µας θέλει να ξεπεράσει τις ίδιες του τις προσδοκίες.

Οι Αξίες που μας καθοδηγούν

Η ακεραιότητα, η εµπιστοσύνη, ο σεβασµός, η αριστεία και η αξιοπιστία είναι οι θεµελιώδεις αξίες που µας καθοδηγούν καθηµερινά. Εφαρµόζουµε αυτές τις αξίες σε κάθε µας πράξη, χτίζουµε ισχυρούς δεσµούς µε τους συνεργάτες µας και ενώνουµε τις διαφορετικές γενιές, σε έναν κόσµο µε έµπνευση, συµπερίληψη και αλληλεγγύη.

Βιωσιμότητα και Κοινωνική Ευθύνη

Η δέσµευσή µας στη βιωσιµότητα δεν είναι απλώς µέρος της στρατηγικής µας, αλλά πυλώνας της ταυτότητάς µας. Ο όµιλός µας εισήχθη στον ESG δείκτη του Xρηµατιστηρίου Αθηνών τον Νοέµβριο 2023.

Η ακεραιότητα, η εμπιστοσύνη, ο σεβασμός, η αριστεία και η αξιοπιστία είναι οι θεμελιώδεις αξίες που μας καθοδηγούν καθημερινά.

Η στρατηγική µας στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη βασίζεται σε πέντε κατευθύνσεις:

εκπαίδευση: Στηρίζoυµε τη νέα γενιά µέσω πρωτοβουλιών όπως συνεργασίες µε Εκπαιδευτικά Ιδρύµατα, το Junior Achievement Greece, τα TEDx των Ελληνικών Πανεπιστηµίων. Προσφέρουµε υποτροφίες µέσω του ALBA Graduate Business School αλλά και του θαυµάσιου προγράµµατος ExcellenSeas, που δίνει ευκαιρίες σπουδών σε παιδιά από τα ακριτικά νησιά. Είµαστε δίπλα στο Library4All, βοηθώντας να γεµίσουν οι βιβλιοθήκες των δηµοσίων σχολείων σε όλη τη χώρα. Πιστεύουµε ότι η εκπαίδευση είναι η λυδία λίθος της εξέλιξης και έχει τη δύναµη να µεταµορφώνει τα άτοµα και να θωρακίζει τις κοινωνίες.

Οδική ασφάλεια: Υιοθετήσαµε το θεωρητικό πρόγραµµα Οδικής Ασφάλειας «Drive Change. Move Safe» µε εισηγητή τον Θανάση Χούντρα, το οποίο κατά το ακαδηµαϊκό έτος εκπαίδευσε περισσότερους από χίλιους νέους και νέες.

Στήριξη των συνανθρώπων μας με κινητικές δυσκολίες: Σε συνεργασία µε το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών, στηρίζουµε τη µετακίνηση των φοιτητών του Πανεπιστηµίου που αντιµετωπίζουν κινητικές προκλήσεις. Επιπλέον, είµαστε δίπλα στην πρώτη οµάδα ιστιοπλοΐας ΑΜΕΑ στην Ελλάδα, αυτή του Ναυτικού Οµίλου Καλαµάτας.

Αθλητισμός: Είµαστε δίπλα σε κορυφαίους αθλητές όπως η Μαρία Σάκκαρη, η Αντιγόνη Ντρισµπιώτη, ο Εµµανουήλ Καραλής, οι Παύλος Καγιαλής – Ιωάννης Ορφανός, αλλά και δίπλα στον ερασιτεχνικό αθλητισµό, στηρίζοντας Ναυτικούς Οµίλους & Αθλητικούς Οµίλους της χώρας µας (ΝΟΕ, ΝΟΚ, ΝΟΑ, ΙΟΠ, ΖΑΟΝ κ.λπ.).

Περιβάλλον: Eίµαστε από την πρώτη στιγµή δίπλα στον εθελοντικό οργανισµό Humanity Greece, βοηθώντας τους να ανταποκριθούν άµεσα σε µεγάλες φυσικές καταστροφές φωτιές και πληµµύρες (Έβρο, Θεσσαλία, Αττική).

Με πρωτοβουλίες όπως «Το Δάσος µας», δείχνουµε έµπρακτα την ευαισθησία µας για το περιβάλλον: Υιοθετήσαµε έκταση του καµένου δάσους του Αγίου Στεφάνου Αττικής, µια ιδέα που υποστηρίζεται από τον οργανισµό «Συµµαχία για την Ελλάδα» και άλλες εταιρείες και έχει ήδη αρχίσει να µεταµορφώνει το τοπίο. Τέλος, συµµετέχουµε στο κίνηµα «Just Go Zero» Κυκλικής Οικονοµίας, µε όλες τις εγκαταστάσεις µας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Η Διάκριση στα Best Workplaces™ 2024

Η 2η θέση στη λίστα µε τα TOP 10 Best Workplaces™ για το 2024, στην κατηγορία των εταιρειών µε πάνω από 250 εργαζόµενους, αποδεικνύει ότι στον όµιλο ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ ζούµε τις αξίες µας καθηµερινά. Η αξιοπιστία, η δικαιοσύνη και η συντροφικότητα προσελκύουν ταλέντα και ενισχύουν την παραγωγικότητα και την καινοτοµία. Με µια κουλτούρα που ενθαρρύνει την ανάπτυξη, την καινοτοµία και την ευηµερία, η εταιρεία µας συνεχίζει να εµπνέει και να πρωτοπορεί.

 

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφίες: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.