Όμιλος ΟΤΕ: «Οδηγός» στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας

Όμιλος ΟΤΕ: «Οδηγός» στην ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας
Ανθεκτικότητα και ανάπτυξη με «όχημα» την τεχνολογία.

Τα τελευταία χρόνια η Ελλάδα έχει κάνει πολλά βήµατα προόδου και σταδιακά εξελίσσεται σε επενδυτικό προορισµό. Καθοριστικό ρόλο σε αυτό, έχει παίξει η θεαµατική εξέλιξη της τεχνολογίας, που ώθησε τη χώρα να βελτιώσει το επίπεδο της ψηφιακής της ωριµότητας. Στον πυρήνα αυτής της ψηφιακής µετάβασης βρίσκονται οι σύγχρονες υποδοµές δικτύων, πάνω στις οποίες θα «τρέξουν» καινοτόµες εφαρµογές και νέα επιχειρηµατικά µοντέλα που θα ωφελήσουν τις επιχειρήσεις και την οικονοµία.

Αναπόσπαστο κοµµάτι αυτής της ψηφιακής µετάβασης αποτελεί ο Όµιλος ΟΤΕ, o οποίος επενδύει εντατικά σε δίκτυα Νέας Γενιάς, αναπτύσσοντας τις υποδοµές που θα χρειαστεί η χώρα τις επόµενες δεκαετίες. Ειδικότερα, ο Όµιλος αποτελεί τον µεγαλύτερο επενδυτή σε νέες τεχνολογίες και υποδοµές στην Ελλάδα, µε τις επενδύσεις του να ξεπερνούν τα 5 δισ. ευρώ την περασµένη δεκαετία.

FTTH και 5G, οι βάσεις για το μέλλον

Σήµερα, σε εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου άνω των 3 δισ. ευρώ για την ανάπτυξη υπερσύγχρονων δικτυακών υποδοµών. Υλοποιώντας τη µεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδοµές που έχει γίνει τις τελευταίες δεκαετίες στην Ελλάδα, ο Όµιλος έχει ήδη φέρει την υποδοµή οπτικής ίνας µέχρι το σπίτι (FTTH) σε 1,375 εκατ. νοικοκυριά κι επιχειρήσεις, ενώ επιταχύνει την ανάπτυξή του µε στόχο τα 3 εκατοµµύρια µέχρι το 2027, καλύπτοντας τα 2/3 των γραµµών της χώρας. Στο επενδυτικό πλάνο του Οµίλου ΟΤΕ για την ψηφιακή αναβάθµιση της χώρας περιλαµβάνονται και οι «Yποδοµές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας Ultra-Fast Broadband», που θα φέρουν υπερυψηλές ταχύτητες Internet έως και 1Gbps σε πάνω από 350.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε ηµιαστικές και αγροτικές περιοχές.

Στο πλαίσιο της προετοιµασίας των δικτύων του για να καλύψουν τις µελλοντικές ανάγκες, ο Όµιλος ΟΤΕ, υλοποίησε πιλοτικό έργο, µέσα από το οποία επιλεγµένοι χρήστες σε περιοχές της Αττικής απολαµβάνουν µέσω οπτικών ινών, ταχύτητες σταθερού internet έως και 10Gbps, δηλαδή 10 φορές υψηλότερες από τις ήδη διαθέσιµες.

Ανταποκρινόµενος στις ανάγκες των πελατών του και της χώρας για πιο γρήγορες και αξιόπιστες ταχύτητες ο Όµιλος ΟΤΕ αναπτύσσει συνεχώς τα δίκτυα του και στην κινητή. Το COSMOTE 5G αποτελεί το µεγαλύτερο 5G δίκτυο στη χώρα, µε πάνω από 90% πανελλαδική πληθυσµιακή κάλυψη. Πρόσφατα η εταιρεία έκανε πρώτη στην Ελλάδα το επόµενο βήµα στον τοµέα των κινητών επικοινωνιών, διαθέτοντας εµπορικά το δίκτυο COSMOTE 5G+. Πρόκειται για την εξέλιξη του δικτύου κινητής COSMOTE που βασίζεται στην τεχνολογία 5G Stand-Alone (SA), η οποία θα απελευθερώσει τις απεριόριστες δυνατότητες του 5G φέρνοντας τους καταναλωτές, αλλά και τις επιχειρήσεις, πιο κοντά στην κοινωνία των Gigabit.

Ψηφιακός μετασχηματισμός της κοινωνίας

Εκτός από την ανάπτυξη δικτύων νέας γενιάς, ο Όµιλος ΟΤΕ στέκεται δίπλα στο Κράτος αλλά και στις επιχειρήσεις που θέλουν να κάνουν άλµατα στον ψηφιακό τους µετασχηµατισµό, παρέχοντας εξειδικευµένες λύσεις τηλεπικοινωνιών και πληροφορικής (ICT) για κάθε ανάγκη. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία του, έχει υλοποιήσει µια σειρά από µεγάλα και σύνθετα έργα που τον καθιστούν συνεργάτη επιλογής κάθε οργανισµού στην ψηφιακή εποχή. Χαρακτηριστικά παραδείγµατα, το Εθνικό Δίκτυο Τηλεϊατρικής, η άυλη συνταγογράφηση, ο «Ψηφιακός Βοηθός» mAigov, έργα Smart Cities, το υπερσύγχρονο Data Center της Coca-Cola HBC κ.ά.

Η βιώσιμη ανάπτυξη βρίσκεται στο επίκεντρο της επιχειρηματικής στρατηγικής του Ομίλου ΟΤΕ, για έναν κόσμο που θα είναι καλύτερος για όλους.

Η βιώσιμη ανάπτυξη στο επίκεντρο

Απαραίτητη προϋπόθεση για το µέλλον και την ανάπτυξη αποτελεί η λειτουργία των επιχειρήσεων µε υπεύθυνο και βιώσιµο τρόπο. Ως κορυφαία εταιρεία τεχνολογίας µε ειδικό βάρος για την κοινωνία, την οικονοµία και την επιχειρηµατικότητα, ο Όµιλος ΟΤΕ αναλαµβάνει την ευθύνη που του αναλογεί για τη δηµιουργία ενός κόσµου καλύτερου για όλους, θέτοντας τη βιώσιµη ανάπτυξη ως κορυφαία προτεραιότητα. Η στρατηγική του για Βιώσιµη Ανάπτυξη επικεντρώνεται σε 4 πυλώνες (Κλιµατική Ουδετερότητα, Κυκλική Οικονοµία σε όλη την Αλυσίδα Αξίας, Συµπερίληψη και Ίσες Ευκαιρίες στην Εργασία, Ψηφιακή Κοινωνία για όλους) και είναι πλήρως εναρµονισµένη και µε αυτή του Οµίλου Telekom.

Μέλος της Telekom, ενός από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς ομίλους παγκοσμίως

Ο ΟΤΕ είναι µέλος του Οµίλου Telekom, ενός από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς οµίλους παγκοσµίως. Η Telekom αποτελεί το πολυτιµότερο brand τηλεπικοινωνιών στον κόσµο και το κορυφαίο brand στην Ευρώπη σύµφωνα µε τη µελέτη Brand Finance Global 500. Το brand «T» βρίσκεται στην ένατη θέση ανάµεσα στα δέκα πολυτιµότερα brands στον κόσµο, αποτελώντας τη µοναδική ευρωπαϊκή εταιρεία στο top 10 της παγκόσµιας κατάταξης. Η κορυφαία αυτή διεθνής αναγνώριση του brand «T», προσδίδει ακόµα µεγαλύτερη δυναµική στον Όµιλο ΟΤΕ και στο brand COSMOTE, αντικατοπτρίζοντας την τεχνολογική υπεροχή, την κορυφαία ποιότητα δικτύου, τις καινοτόµες τεχνολογικές επενδύσεις και την ποιότητα των υπηρεσιών που απολαµβάνουν εκατοµµύρια άνθρωποι σε ολόκληρο τον κόσµο.

 

Δείτε το ειδικό online αφιέρωμα για τα 10 χρόνια Most Admired Companies

Δείτε τους νικητές της φετινής έρευνας Most Admired Companies 2024

*Φωτογραφία: Προσωπικό Αρχείο

**H νέα έκδοση του Fortune Greece κυκλοφορεί Παρασκευή 12 Ιουλίου στα περίπτερα.