Ομολογιακό από τη Σχολή Μωραΐτη με ιδιωτική τοποθέτηση

Ομολογιακό από τη Σχολή Μωραΐτη με ιδιωτική τοποθέτηση
Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ύψους 13,02 εκατ. ευρώ με ετήσιο σταθερό επιτόκιο 4%, και επιτόκιο υπερημερίας 2,50% πλέον του συμβατικού επιτοκίου.

Το «πράσινο φως» στην έκδοση ομολογιακού δανείου με ιδιωτική τοποθέτηση άναψε πριν από λίγα εικοσιτετράωρα η έκτακτη γενική συνέλευση της Σχολής Μωραΐτη. Το ομολογιακό δάνειο είναι ύψους 13,02 εκατ. ευρώ με ετήσιο σταθερό επιτόκιο 4%, και επιτόκιο υπερημερίας 2,50% πλέον του συμβατικού επιτοκίου.

Της απόφασης αυτής είχε προηγηθεί στα τέλη Ιουλίου απόφαση της Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας για τη χορήγη ειδικής άδειας για την πώληση και μεταβίβαση, εντός των επόμενων ημερών, ακινήτου ιδιοκτησίας της που βρίσκεται στο Ψυχικό, έναντι 13,020 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα ενός οικοπέδου με το επ’ αυτού κτιριακό συγκρότημα εκπαιδευτηρίων «Σχολή Μωραΐτη», αποτελούμενο από τρία αυτοτελή κτίρια ήτοι το κεντρικό κτίριο (δημοτικό, γυμνάσιο, λύκειο και γραφεία), το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό, μετά των λοιπών χώρων εξυπηρετήσεως αυτών. Αγοραστές, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι οι μέτοχοι και μέλη του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Χρυσάνθη Μωραΐτη – Καρτάλη, Αντώνιος Καρτάλης και Γεώργιος Καρτάλης.

Στην προηγούμενη οικονομική χρήση που ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου του 2023 η Σχολή «είδε» τα κέρδη της να μειώνονται κατά 51,5% στα 592.942 ευρώ ενώ ο κύκλος εργασιών των υπηρεσιών της ανήλθε σε 14,598 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 3%.

Η αύξησή αυτή των εσόδων παροχής υπηρεσιών διδάκτρων της εταιρείας προήλθε κατά κύριο λόγο από την αύξηση των μαθητών και επιπλέον μαθητικών δραστηριοτήτων που πραγματοποίησε η εταιρεία. Οι δανειακές υποχρεώσεις της μειώθηκαν στα 11,468 εκατ. ευρώ από 12,088 εκατ. ευρώ στις 30/06/2022, λόγω καλύτερης εξυπηρέτησης του τραπεζικού δανεισμού σύμφωνα με τους συμβατικούς όρους με την τράπεζα Πειραιώς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: