ΟΝΟΜΑ Hotel: Μέσα στο 2025 το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα

ΟΝΟΜΑ Hotel: Μέσα στο 2025 το νέο ξενοδοχείο στην Αθήνα
Η επένδυση των 3 εκατ. ευρώ, η προσωποποιημένη τουριστική εμπειρία και τα σχέδια εξάπλωσης του σήματος στο εξωτερικό.

Το νέο του 5αστερο αδελφάκι αναμένεται να αποκτήσει μέσα στο 2025 το OΝΟΜΑ Hotel, καθώς βρίσκεται σε φάση έγκρισης η άδεια για να ξεκινήσουν άμεσα οι εργασίες στο κτήριο που έχει μισθωθεί επί της Λεωφόρο Συγγρού στην Αθήνα και στέγαζε στο παρελθόν τα γραφεία της Diesel Hellas. Βασισμένο στο ίδιο concept με το ομώνυμο ξενοδοχείο στη Θεσσαλονίκη, απευθύνεται σε «ψαγμένους» ταξιδιώτες που αναζητούν προσωποποιημένες εμπειρίες, είναι λάτρεις των sports, tech savvy, αλλά και … foodies!

«Εδώ και ένα χρόνο παλεύαμε για το θέμα του δώματος. Υπήρχαν νομικά κολλήματα με ένα μεταλλικό στέγαστρο, από τους προηγούμενους ιδιοκτήτες, που πλέον έχει τακτοποιηθεί πολεοδομικά, και το οποίο αντικαταστήσαμε με βιοκλιματική πέργκολα για να γίνει εστιατόριο. Προς το παρόν, έχουμε λάβει την έγκριση από την Υπηρεσία Νεωτέρων Μνημείων και το Συμβούλιο Αρχιτεκτονικής. Αναμένουμε την άδεια από την Εφορία Αρχαιοτήτων και είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε άμεσα τις εργασίες. Πρόκειται για μια έκταση συνολικής επιφάνειας 2.500 τ.μ. που θα φιλοξενεί 40 δωμάτια και 97 κλίνες» αναφέρει στο Fortune Greece ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος της Anatolia Hospitality και του ΟΝΟΜΑ Hotel.

Στην είσοδο του ξενοδοχείου θα βρίσκεται ο Seeker, μια τεράστια φιγούρα – αφιέρωμα στον μοντέρνο ταξιδιώτη, η οποία είναι, όπως τονίζει ο κ. Χρυσοχοϊδης, άφυλη, υποστηρίζοντας την συμπερίληψη και τη διαφορετικότητα, ενώ έχει το ένα πόδι μπροστά σαν σύγχρονος Κούρος. Η επένδυση θα αγγίξει τα 3 εκατ. ευρώ και αφορά σε ριζική ανακαίνιση και αλλαγή χρήσης του κτηρίου.

«Η Θεσσαλονίκη ήταν η πρώτη πόλη που άνοιξε την ισραηλινή αγορά λόγω της μεγάλης εβραϊκής κοινότητας που διαθέτει. Λόγω των γεωπολιτικών εξελίξεων βλέπουμε μια πτώση, όμως το rebound γίνεται από την Τουρκία ή οποία επανέρχεται δυναμικά. Το 2024 είχαμε επίσης εισερχόμενο τουρισμό από Γερμανία, Βουλγαρία, Κύπρο και Ιταλία. Θα έλεγα ότι σε γενικές γραμμές ήταν μια καλή χρονιά. Το έτος για εμάς θα κλείσει 10%-12% πάνω σε τζίρο και λίγο παραπάνω η κερδοφορία. Είμαστε ανοιχτοί στο ενδεχόμενο επέκτασης του σήματος και εκτός Ελλάδας, και για τα επόμενα χρόνια στη στρατηγική μας συμπεριλαμβάνεται η είσοδος σε Ινδία και Μέση Ανατολή, αγορές που είναι πολλά υποσχόμενες».

Τα μεγάλα αθλητικά events και ο πληθωρισμός

Τονίζει πως ένας από τους παράγοντες που επηρέασαν σημαντικά την τουριστική κίνηση, ήταν αναμφίβολα η ακρίβεια και ο πληθωρισμός, καθώς ανέβασαν τα μεταφορικά κόστη σε πολύ υψηλά επίπεδα, καθιστώντας αποτρεπτικό το ταξίδι στην Ελλάδα για μια ολόκληρη οικογένεια από το εξωτερικό.

«Υπήρξε ένα αντιστάθμισμα το οποίο έγινε από τον οδικό τουρισμό, όπου εκεί σημειώθηκε μια άνοδος. Θα έλεγα επίσης, ότι οι Ολυμπιακοί αγώνες, το Euro, οι συναυλίες μεγάλων ονομάτων της διεθνούς μουσικής σκηνής και οι ευρωεκλογές, μετατόπισαν τους τουρίστες σε άλλες χώρες. Σίγουρα η Αθήνα και η Θεσσαλονίκη έχουν καταστεί city break προορισμοί, όμως ακόμη υπολειπόμαστε σε αεροπορικές συνδέσεις που θα κάλυπταν την υφιστάμενη προσφορά».

Εστιάζοντας στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, ο κ. Χρυσοχοΐδης υπογραμμίζει πως δραστηριοποιούνται 100 ξενοδοχεία πλέον των ακινήτων βραχυχρόνιας μίσθωσης, ενώ όπως λέει, «αγκάθι» για την πόλη είναι το γεγονός ότι δεν έχει αναπτυχθεί ο τουρισμός αναψυχής.

«Ο περισσότερος κόσμος έχει συνδυάσει τη Θεσσαλονίκη με το επιχειρηματικό ή με το bleisure ταξίδι. Το εκθεσιακό κέντρο είχαν υποσχεθεί να είναι έτοιμο το 2026-2027. Δυστυχώς έχουμε μείνει πίσω και αυτό κοστίζει στους ξενοδόχους και την τοπική οικονομία. Θεωρώ πώς η νομοθεσία της Υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλλογιάννη για τη ρύθμιση του Airbnb κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση. Ωστόσο, ο φόρος διανυκτέρευσης δεν αρκεί. Πρέπει να υπάρχει ρύθμιση και σε θέματα ασφάλειας, υγιεινής και πυρασφάλειας, όπως άλλωστε υποχρεούμαστε και επενδύουμε όλοι οι επαγγελματίες του κλάδου. Στην πράξη έχουμε δει ότι ο συγκεκριμένος φόρος έχει οδηγήσει σε μεγάλη μείωση της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, ενώ είναι ένα φοροεισπρακτικό μέσο που δεν αποδίδεται στις τοπικές οικονομίες, ούτε αξιοποιείται για την αναβάθμιση των υποδομών» καταλήγει.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: