OpenAI: Στον CEO Σαμ Άλτμαν το 7% της εταιρείας – Αποχώρησε η CTO Μίρα Μουράτι

OpenAI: Στον CEO Σαμ Άλτμαν το 7% της εταιρείας – Αποχώρησε η CTO Μίρα Μουράτι
Kaunas, Lithuania - 2023 November 19: OpenAI logo and Sam Altman in background on screen. OpenAI fires CEO Sam Altman. High quality photo Photo: Shutterstock
Σε δήλωσή της στο X, η Μουράτι δήλωσε: «Αποχωρώ επειδή θέλω να αποκτήσω τον χρόνο και τον χώρο για να κάνω τη δική μου εξερεύνηση»

Ποσοστό της τάξεως του 7% συζητά να δώσει στον διευθύνοντα σύμβουλο της Σαμ Άλτμαν η OpenAI, προχωρώντας σε αναδιάρθρωση ώστε να γίνει κερδοσκοπική επιχείρηση.

Πρόκειται για σημαντική αλλαγή, καθώς θα είναι η πρώτη φορά που ο Άλτμαν θα αποκτήσει μερίδιο στη startup τεχνητής νοημοσύνης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η OpenAI εξετάζει το ενδεχόμενο να μετατραπεί σε εταιρεία κοινής ωφέλειας, η οποία θα έχει ως αποστολή να αποκομίζει κέρδη, αλλά και να βοηθά την κοινωνία, δήλωσαν οι πηγές.

Στο μεταξύ, η επικεφαλής τεχνολογίας Μίρα Μουράτι δήλωσε την Τετάρτη ότι αποχωρεί, μια αιφνιδιαστική κίνηση που σηματοδοτεί την τελευταία αποχώρηση στελέχους υψηλού προφίλ από την startup.

Τους μήνες που ακολούθησαν μετά την ξαφνική απόλυση και στη συνέχεια την επαναπρόσληψη του Άλτμαν πέρυσι, η OpenAI βρισκόταν σε μια κατάσταση μεταβολής – έχασε πολλά στελέχη και άλλαξε τη δομή ορισμένων ομάδων της.

Σε δήλωσή της στο X, η Μουράτι δήλωσε: «Αποχωρώ επειδή θέλω να αποκτήσω τον χρόνο και τον χώρο για να κάνω τη δική μου εξερεύνηση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: