Όταν ο γιος της Λαγκάρντ την «αγνόησε εντελώς» και έχασε τα χρήματά του στα κρυπτονομίσματα

Όταν ο γιος της Λαγκάρντ την «αγνόησε εντελώς» και έχασε τα χρήματά του στα κρυπτονομίσματα
epa07669818 Christine Lagarde, Managing Director and Chairman of the International Monetary Fund, gestures during a press conference in Kuala Lumpur, Malaysia, 24 June 2019. Lagarde, who is in Malaysia for a two-day official visit, is scheduled to meet Prime Minister Mahathir Mohamad, Finance Minister Lim Guan Eng and Bank Negara governor Nor Shamsiah Mohd Yunus, among others. EPA/FAZRY ISMAIL Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
«Όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο», δήλωσε η επικεφαλής του ΕΚΤ.

Ουδείς προφήτης στον τόπο του, συμπεριλαμβανομένης της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία παραδέχθηκε την Παρασκευή ότι ο γιος της έχασε «σχεδόν όλες» τις επενδύσεις του σε κρυπτονομίσματα, παρά τις άφθονες προειδοποιήσεις.

Η Λαγκάρντ καταφέρεται εδώ και καιρό εναντίον των κρυπτονομισμάτων, χαρακτηρίζοντάς τα κερδοσκοπικά, άχρηστα και εργαλείο που χρησιμοποιείται συχνά από εγκληματίες για παράνομες δραστηριότητες.

«Με αγνόησε εντελώς και έχασε σχεδόν όλα τα χρήματα που είχε επενδύσει», δήλωσε η Λαγκάρντ σε συνομιλία με φοιτητές στη Φρανκφούρτη, όπως μεταδίδει το Reuters.

«Δεν ήταν πολλά, αλλά τα έχασε σχεδόν όλα, έχασε περίπου το 60%», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Επομένως, όταν ξαναμίλησα μαζί του για αυτό, δέχτηκε απρόθυμα ότι είχα δίκιο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η επικεφαλής της ΕΚΤ έχει δύο γιους γύρω στα 30, αλλά δεν είπε σε ποιον αναφερόταν.

Η ΕΚΤ ζήτησε παγκόσμια ρύθμιση των κρυπτονομισμάτων τόσο για την προστασία των καταναλωτών που δεν γνωρίζουν τον κίνδυνο όσο και για να κλείσει ένα κενό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για χρηματοδότηση της τρομοκρατίας ή ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Οι ανησυχίες ότι τα κρυπτονομίσματα θα μπορούσαν να εκτοπίσουν το δημόσιο χρήμα ήταν μεταξύ των λόγων που η ΕΚΤ ξεκίνησε το δικό της σχέδιο ψηφιακού ευρώ, αλλά η τράπεζα απέχει ακόμη χρόνια από την έκδοση ψηφιακού χρήματος.

Τον περασμένο μήνα η τράπεζα ξεκίνησε τη «φάση προετοιμασίας» για το ψηφιακό ευρώ, αλλά είπε ότι θα χρειαζόταν ακόμη δύο χρόνια για να είναι σε θέση να αποφασίσει εάν θα το κυκλοφορήσει ή όχι.

«Έχω, όπως καταλαβαίνετε, πολύ κακή γνώμη για τα κρυπτονομίσματα», πρόσθεσε η Λαγκάρντ. «Οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να επενδύουν τα χρήματά τους όπου θέλουν, οι άνθρωποι είναι ελεύθεροι να κερδοσκοπούν όσο θέλουν, (αλλά) δεν πρέπει να είναι ελεύθεροι να συμμετέχουν σε ποινικά κολάσιμες εμπορικές συναλλαγές και επιχειρήσεις».

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: