Ούτε η Γερμανία, ούτε το Βέλγιο. Δεν θα πιστέψετε ποια χώρα παράγει την περισσότερη μπίρα

Ούτε η Γερμανία, ούτε το Βέλγιο. Δεν θα πιστέψετε ποια χώρα παράγει την περισσότερη μπίρα
Photo: pixabay.com
Το 2023, η παγκόσμια παραγωγή μπίρας μειώθηκε κατά σχεδόν 17 εκατομμύρια hl στα 1,88 δισεκατομμύρια hl

Η Κίνα είναι ο κορυφαίος παραγωγός μπίρας στον κόσμο, σύμφωνα με την έκθεση BarthHaas που δημοσιεύτηκε σήμερα. Το 2023, η παραγωγή της χώρας ήταν 360 εκατομμύρια εκατόλιτρα μπίρας (ένα εκατόλιτρο ισοδυναμεί με εκατό λίτρα). Όπως δείχνει το  διάγραμμα, οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός μπύρας με παραγωγή 193 εκατ. hl το 2023.

Οι χώρες που κλείνουν την πρώτη δεκάδα είναι η Πολωνία στην ένατη θέση με 36m hl και η Νότια Αφρική στη δέκατη θέση με εκτιμώμενα 35m hl. Σε ολόκληρη την Ευρώπη, η παραγωγή μπίρας μειώθηκε συνολικά κατά 9 εκατ. hl.

Στην Αμερική, η παραγωγή μειώθηκε κατά 7,2 εκατ. hl. Αυτός ο αριθμός κρύβει το γεγονός ότι ενώ οι ΗΠΑ σημείωσαν πτώση της παραγωγής κατά -9,9 εκατ. hl, η Νότια Αμερική σημείωσε ανάπτυξη 2,4 εκατ. hl και η Κεντρική Αμερική και η Καραϊβική σημείωσαν αύξηση 0,2 εκατ. hl.

Η Ασία παρουσίασε περισσότερο μικτή εικόνα με την παραγωγή να αυξάνεται σημαντικά στην Ινδία (+3,8 εκατ. hl) και την Καμπότζη (+2 εκατ. εκατόλιτρα), ενώ μειώθηκε στο Βιετνάμ (-8 εκατ. εκατόλιτρα), καθώς και μειώσεις άνω του 1 εκατ. hl στη Νότια Κορέα. Ταϊλάνδη, Κίνα και Καζακστάν.

Εν τω μεταξύ, η αφρικανική ήπειρος σημείωσε αύξηση της παραγωγής κατά 4,6 εκατ. hl, με τη σημαντικότερη ανάπτυξη στη Νότια Αφρική (+1,4 εκατ. hl), στην Αιθιοπία (+1,1 εκατ. hl) και στο Καμερούν (+1,1 εκατ. hl).

Το 2023, η παγκόσμια παραγωγή μπίρας μειώθηκε κατά σχεδόν 17 εκατομμύρια hl στα 1,88 δισεκατομμύρια hl. Στην Ευρώπη, η παραγωγή μειώθηκε κατά 9 εκ. hl, κυρίως λόγω της πτώσης της παραγωγής από το Ηνωμένο Βασίλειο (-3,3 εκ. hl), τη Γερμανία (-2,9 εκ. hl) και την Πολωνία (-2 εκ. hl).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: