Πανευρωπαϊκή συμμαχια ενάντια στην ακροδεξιά, θέλει ο Στάρμερ

Πανευρωπαϊκή συμμαχια ενάντια στην ακροδεξιά, θέλει ο Στάρμερ
epa05673996 Sir Keir Starmer, Labour shadow secretary for Exiting the European Union delivers a keynote speech to Labour members in Bloomberg in London, Britain, 13 December 2016. The British Supreme Court is currently considering whether the government has the right to trigger article 50 without a parliamentary vote. The government maintains that its executive powers, inherited through what was the royal prerogative entitles it to invoke article 50 without putting it to parliament. EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ο Βρετανός πρωθυπουργός προειδοποιεί για την αυξανόμενη απειλή της ακροδεξιάς και καλεί τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης να συσπειρωθούν για να την αντιμετωπίσουν

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ εξέφρασε σοβαρές ανησυχίες για την αυξανόμενη απειλή των ακροδεξιών οργανώσεων στη Βρετανία, καλώντας τα προοδευτικά κόμματα της Ευρώπης να συνεργαστούν για να αντιμετωπίσουν αυτό το φαινόμενο.

Πρόσφατα, η Βρετανία αντιμετώπισε ταραχές που προκλήθηκαν από μια φονική επίθεση με μαχαίρι εναντίον παιδιών, ενώ ψευδείς ισχυρισμοί που διαδόθηκαν από ακροδεξιούς υποστήριζαν ότι ο δράστης ήταν μουσουλμάνος αιτών άσυλο.

Μιλώντας κατά την επίσκεψή του στη Γερμανία, ο Στάρμερ σημείωσε ότι η άνοδος του λαϊκισμού μπορεί να αντιμετωπιστεί με τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης των ανθρώπων και δεσμεύθηκε να βελτιώσει τη ζωή των Βρετανών πριν από το τέλος της πρώτης θητείας του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Στάρμερ τόνισε τη σημασία της αντιμετώπισης της ακροδεξιάς, του λαϊκισμού και του εθνικισμού, επισημαίνοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τόσο η Βρετανία όσο και άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Παρά τις εκλογικές επιτυχίες των Εργατικών τον Ιούλιο, οι πρόσφατες ταραχές εναντίον μεταναστών ήταν η πρώτη μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνησή του.

Η βρετανική αστυνομία έχει ήδη προχωρήσει στη σύλληψη περισσότερων από 1.160 ατόμων για τη συμμετοχή τους στα βίαια επεισόδια, που περιλάμβαναν λεηλασίες, πυρκαγιές και ρατσιστικές επιθέσεις.

Ο Στάρμερ υπογράμμισε την αποφασιστικότητά του να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις αυτές, παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από την κρίση του κόστους ζωής και την επιδείνωση των δημόσιων υπηρεσιών στη χώρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: