Πάνω από 15 εκατ. οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Μάιο

Πάνω από 15 εκατ. οι διανυκτερεύσεις σε τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας τον Μάιο
Άποψη της Σαντορίνης, την Τρίτη 13 Αυγούστου 2013. Εκτιμήσεις για πολύ καλή τουριστική χρονιά φέτος για τη Σαντορίνη, διατυπώνονται από τουριστικούς φορείς, που υπολογίζουν ότι οι αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 1,7 εκατομμύρια του 2012 και ενδέχεται να ξεπεράσουν και τον αριθμό των 1,9 εκατομμυρίων που αφίχθησαν το 2011. Στόχος είναι η περαιτέρω ενίσχυση θεματικών μορφών τουρισμού, που θα έχουν ως αποτέλεσμα την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθώς και την περαιτέρω χρονική επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος ανακήρυξε τη φετινή χρονιά ως «Έτος Γαστρονομίας», ώστε το νησί, μέσω μιας σειράς δράσεων που πραγματοποιούνται, να εδραιωθεί ανάμεσα στους κορυφαίους γαστρονομικούς προορισμούς . ΑΠΕ- ΜΠΕ/ ΑΠΕ-ΜΠΕ/STR Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,4% και 89,7%, αντίστοιχα.

Άνοδος στον αριθμό των αφίξεων και διανυκτερεύσεων στα τουριστικά καταλύματα της Ελλάδας καταγράφηκε τον Μάιο, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Ειδικότερα, οι αφίξεις στα τουριστικά καταλύματα ανήλθαν σε 3.754.414 και οι διανυκτερεύσεις σε 15.012.287, σημειώνοντας αύξηση σε σύγκριση με τον
αντίστοιχο μήνα του έτους 2023, κατά 3,4% στις αφίξεις και 4,6% στις διανυκτερεύσεις.

Σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2023, παρατηρήθηκε αύξηση 3,6% στις αφίξεις και 4,7% στις διανυκτερεύσεις των αλλοδαπών. Αντίστοιχα για τους ημεδαπούς, παρατηρήθηκε αύξηση στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις κατά 2,5% και 3,7%, αντίστοιχα.

Μεγαλύτερη συμβολή στις αφίξεις και στις διανυκτερεύσεις στο σύνολο των καταλυμάτων, παρατηρήθηκε από τους αλλοδαπούς με 81,4% και 89,7%, αντίστοιχα.

Η μέση συνολική διανυκτέρευση για το μήνα Μάιο 2024, ανήλθε σε 4 ημέρες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: