Πάνω από τα 5 δισ. δολάρια τα κέρδη της Emirates – Αύξηση 15% στα έσοδα

Πάνω από τα 5 δισ. δολάρια τα κέρδη της Emirates – Αύξηση 15% στα έσοδα
Η συνολική χωρητικότητα σε επιβάτες και φορτία αυξήθηκε κατά 20%, ανακάμπτοντας σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα.

Ισχυρή αύξηση στα κέρδη και στα έσοδα της κατέγραψε η Emirates για το οικονομικό έτος που ολοκληρώθηκε στο τέλος Μαρτίου, με την αεροπορική εταιρεία να αναμένει ισχυρή ζήτηση από το επιβατικό κοινό για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όπως ανακοίνωσε ο όμιλος με έδρα το Ντουμπάι, κέρδισε 5,1 δισ. δολάρια έναντι 3 δισ. δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα, με έσοδα που αυξήθηκαν κατά 15% στα 37,4 δισ. δολάρια.Το περιθώριο κέρδους του ομίλου αυξήθηκε στο 13,6% από 9,1%.

Το ταμειακό της υπόλοιπο αυξήθηκε κατά 11% στο ρεκόρ των 12,8 δισ. δολαρίων, ανέφερε η εταιρεία όπως μετέδωσε το MarketWatch.

Η συνολική χωρητικότητα σε επιβάτες και φορτία αυξήθηκε κατά 20% κατά το οικονομικό έτος, ανακάμπτοντας σχεδόν σε προ-πανδημικά επίπεδα. Παράλληλα, ο συντελεστής πληρότητας των θέσεων της -το πόσο της χωρητικότητάς της χρησιμοποιήθηκε από τους επιβάτες- αυξήθηκε στο 79,9% από 79,5%.

Η Emirates δήλωσε ότι αναμένει ότι η ζήτηση των πελατών θα παραμείνει ισχυρή τους επόμενους μήνες και ότι οι προοπτικές για το οικονομικό έτος 2025 είναι θετικές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ: